To je to što me zanima!

Sarajevo: Prijatelji iz školske klupe su poginuli istog dana

U subotu 26. svibnja Adnan Ćatić se utopio u rijeci Miljacki, a Zlatan Hadžić je samo nekoliko sati kasnije poginuo u teškoj prometnoj nesreći na Skenderiji
Vidi originalni članak

Vršnjaci Adnan Ćatić i Zlatan Hadžić, školski kolege koji su tijekom djetinjstva dijelili školsku klupu, poginuli su istog dana u razmaku od samo nekoliko sati, piše Klix.ba. U subotu 26. svibnja Adnan se utopio u rijeci Miljacki, a Zlatan je nešto kasnije poginuo u prometnoj nesreći na Skenderiji. Njihovom tragičnom sudbinom užasnuti su i djelatnici sarajevske osnovne škole Silvije Strahimir Kranjčević koju su obojica pohađali.

- Ostali smo dio njih, a oni dio nas. Zaista je nevjerojatno i tragično da poginu u istom danu, a sjedili su u istoj klupi, u istom razredu. Sačuvali smo ih od granata, ali od te sudbine čovjek ih nije mogao sačuvati - rekla je ravnateljica škole Dika Kurtagić. 

Sjeća se kako je Adnan uvijek želio biti penjač, dok je Zlatan htio predavati u školi. Obojica su ispunila svoje snove. Ćatić je nizao uspjehe u alpinizmu, a Hadžić je predavao engleski jezik. 

- Veliki gubitak i za državu, regiju, pogotovo jer je Adnan ostvarivao izuzetne sportske rezultate, a Zlatan je bio aktivan na znanstvenom polju. Bio je pred magistarskim ispitom, volio je djecu, pripremao ih za natjecanje i prenosio im znanje i vještine koje je stekao i naučio. Svaki na svom polju je doprinosio razvoju društva. Bili su uzor i jedan i drugi - rekla je potresena ravnateljica. 

Idi na 24sata

Komentari 52

  • mare mare mare 29.05.2012.

    :(((((

  • andi_1 29.05.2012.

    Pretužna priča ! Daj zamisli, ovaj drugi je još možda i čuo vijest da mu se frend iz školske klupe utopio a nije ni mogo slutit što njega čeka do kraja dana ! Strašno, strašno...Počivali u miru Božjem, sučut obiteljima !

  • gkzone 29.05.2012.

    čudne su mi takve koincidencije, dođe mi da postanem praznovjeran. žao mi je mladih dečki, pogotovo tako solidnih...

Komentiraj...
Vidi sve komentare