To je to što me zanima!

Dačić: Ovo je stavljanje točke na borbu tko je veći zločinac

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tužbu smo podignuli da pred sudom prikažemo i prezentiramo na koji način su izvršeni masovni zločini prema Srbima, rekao je vođa srpskog pravnog tima
Vidi originalni članak

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je kako će izricanje presude biti najvažniji događaj za bilateralne odnose dviju zemalja.

- To je vjerojatno kraj jednog procesa koji traje 15-20 godina, stavljanje točke na određenu potrebu da se i jedni i drugi pred nekim trećim borimo za to tko je veći zločinac i da se okrenemo budućnosti - rekao je Dačić.

Obradović: Očekujem da tužba Hrvatske bude odbijena

- Ako je zaista genocid to što Hrvati u ovom sporu tvrde da jest, onda je operacija Oluja jedan takav primjer genocida. Zato smo podnijeli protutužbu i njen cilj je bio prije svega da pojačamo našu obranu u tom dijelu. A isto tako da pred sudom prikažemo i prezentiramo na koji način su izvršeni masovni zločini prema Srbima, rekao je uoči presude za genocid pred Haškim sudom voditelj srpskog pravnog tima Saša Obradović.

Za Tanjug je ranije izjavio kako očekuje da tužba Hrvatske bude odbijena.

Presudu će na Međunarodnom sudu pravde slušati i srpski ministar pravde Nikola Selaković, piše B92.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 109

  • El Tractor 13.02.2015.

    Nemoj bre da se sramotiš!

  • uvijek žedan 03.02.2015.

    Sveto je pravo ovdašnjih dvonožaca da svaki dan raspravljaju o ustašama, četnicima, partizanima, jugoslavenima, komunistima...Pa bez toga život bi izgubio smisao, yebeš takav život ak ne možeš nekoga optužiti da je bil ustaša ili jugoslaven a baba mu se shevila s četnicima...

  • uvijek žedan 03.02.2015.

    Budale se kolju a ovi treći uživaju i sve lijepo naplaćuju. Hrvatska i Srbija su sad toliko samostalne i neovisne da ni "pišati" ne mogu bez pismene molbe istim onima od kojih očekuju da im donesu pravdu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare