To je to što me zanima!

Sastali se Porošenko i Putin: "Naš cilj je postizanje mira"

Na summitu u Bjelorusiji sastali su se ruski i ukrajinski predsjednik. Porošenko je rekao da se priprema plan koji bi trebao zaustaviti sukobe separatista i Ukrajinaca
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko prvi su se put nakon izbijanja sukoba u Ukrajini sastali i direktno razgovarali. Na summitu u Bjelorusiji čak su se i rukovali. 

Porošenko je nakon razgovora rekao da se priprema plan koji bi trebao zaustaviti sukobe između proruskih separatista i ukrajinske vojske. Putin je pak obećao da će Rusija "asistirati" u dijalogu, piše BBC.

U sukobima je ubijeno oko 2000 ljudi u Donjecku i Lugansku. Te su dvije regije, podsjetimo, slijedile primjer Krima te su proglasile nezavisnost od Kijeva i traže pripajanje Rusiji. 

Porošenko je nakon razgovora na svojoj web stranici objavio kako je glavni cilj mir. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • neodlucni 27.08.2014.

    neka bude mir,mir sa svima nama.

  • Halo Bing, kako brat 27.08.2014.

    DIO 1 - satira - Je da nije lijepo zezati se na račun tuđe nesreće kakva je nesumnjivo rat, ali kaj ću kad sam samo slab ćovjek pa nemrem odoljeti. A i pitanje je da li je rat SVIMA nesreća. Sljedeću priću sam smjestio u Hrvatsku, zbog poznatog terena i okolnosti. Ali ona se isto tako uz neke preinake more odnositi i na bilo koje mjesto na svijetu, pa tako i Ukrajinu i Rusiju. Prića ide ovako; Kockanje, loša ulaganja, skupi automobili i jahte, velebne i skupe vile, jeftine žene (a najmanje recesija i kriza)... samo su neki od razloga što hrvatski ratni profiteri žive sve gore. Hrvatska je okrenula leđa ovim junacima koji su u natežim trenucima u povjesti Hrvata, rizikirali živote da zgrnu bogatstva za sebe i svoje familije. Zato su HR osnovali udrugu; "Tvoj grob moj profit". ""Dok su se neki igrali rata i kao mala djeca valjala po blatu i prašini, mi smo radili na sebi i svom prosperitetu. Na prvim linijama obrane oslobađali smo naše tvornice od samoupravljajuće neradničke klase, prodavali pokvarenu humanitarnu pomoć kojoj je istekao rok trajanja... Riskirali smo glavu kako bi okupatorima prodavali naftu za tenkove, po višoj cijeni od tržišne u cilju destabiliziranja njihove ekonomije. Sad kad je došlo vrijeme da uživamo plodove svoga rada neki od nas se jednostavno nisu snašli u ekstremnim uvjetima kaotičnog mira""" -poručili su iz udruge........

  • Halo Bing, kako brat 27.08.2014.

    Dio 2 - satira........ Da ne bi sve stalo na kukanju, udruga je izdala „Profiterski manifest“ koji daje rješenja za bolju budućnost. Neke od glavnih stavki manifesta su rješavanje apatije u društvu izazivanjem novog rata koji će homogenizirati narod, po mogućnosti zakuhati sa Srbima jer oni su uvijek spremni za akciju i s njima smo uigrani. Rješavanje visoke stope nezaposlenosti slanjem na frontu besposličare s burze. Vrijeme je da učinimo nešto konstruktivno s tim ljudima. Po profiterskim proračunima Hrvatska u novom četverogodišnjem ratu može imati 50 - 100000 žrtava što bi smanjilo nezaposlenost s ogromnih 350.000 na podnošljivih 300 do 25o tisuća. Probuditi zaspalu građevinsku industriju koja može otvoriti dodatnih 50.000 radnih mjesta obnovom razrušenih gradova u poraću itd. "Vrijeme je da se prestane praznim obećanjima lagati ovaj napaćeni narod i da se naprave konkretni koraci ka ozdravljenju ekonomije pokretanjem novog rata, a sve u svrhu boljitka svih naših građana“ – poručuju iz udruge „Tvoj grob moj profit“....P:S: Svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događajima je slućajna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare