To je to što me zanima!

Sastanak o Neumu: Neće biti problema kao sa Slovenijom

Hrvatska i BiH strana dogovorile su da će do kraja listopada oformiti radnu skupinu koja će sastaviti tekst sporazuma o korištenju luke Ploče i o koridoru Neum
Vidi originalni članak

Ministar Siniša Hajdaš Dončić u ponedjeljak se sastao s kolegom Damirom Hadžićem iz BiH. Tema njihovog sastanka bio je Neumski koridor. BiH strana dobila je prijedlog hrvatske strane te su se dogovorili da će do kraja 10 mjeseca oformiti radnu skupinu koja će riješiti pitanje koridora. 

Uz to radna skupina pripremit će tekst sporazuma o koridoru Neum i korištenju luke Ploče. BiH strana kazala je da će uvažavati interese lokalne zajednice. 

- Želimo istaknuti da nećemo raditi nikakve probleme i da neće biti nerješenih pitanja kao sa Slovenijom - rekao je BiH ministar Hadžić. 

Hajdaš Dončić naglasio je kako s 1.srpnjem 2013. godine kroz Neum neće biti moguć transport i zato je hitno da se što prije riješi ta situacija. 

Ministar Hajdaš Dončić je kazao da ukoliko Europska komisija pokaže spremnost da financira Pelješki most, da će se pristati na njegovu gradnju.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Capafiori 24.07.2012.

    Auuuuuu, koja je ovo prljava igra naše Vlade! Pa oni praktički ucjenjuju Uniju koridorom da bi pokupili novac za izgradnju mosta, a na kraju će izači da su oba projekta promašaj koji će na kraju morati platiti narod.

  • Kako vjetar puše 24.07.2012.

    Za koju godinu svi u EU pa čemu uopće jedni drugima praviti probleme.SlO. je priča za sebe uvijek su bili posebni.

  • feba 24.07.2012.

    Ne reci dvaput.I Slovenci su obećavali ljubav i podršku 91 a onda nas ostavili na cjedilu i kad su ušli u EU izigravaju nam šefa.Bude li Bosna i korak bliže ulasku u EU pući će prijateljstvo brzo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare