To je to što me zanima!

Sastanak u Moskvi: Putin je Vučiću uskratio podršku?!

Problem je navodno u tome što Srbija želi trgovati teritorijem s Kosovom. No Putin ne vidi razlog zašto on ne bi imao pravo uložiti veto na konačno priznanje Kosova
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić su u srijedu razgovarali u Moskvi. Rusi su otkazali konferenciju za novinare koja je trebala biti nakon sastanka, a dnevnik Danas tvrdi da razgovori nisu išli baš kako je Vučić planirao.

Problem je navodno bilo Kosovo. Ruski Komersan piše da će Kina uskoro na Vijeću sigurnosti postaviti pitanje o konačnom priznanju i članstvu Kosova u UN-u.

Stoga je srpski predsjednik zamolio Putina da ne ulaže veto jer bi na taj prijedlog Srbija pristala “ako bi zauzvrat dobila sjever Kosova”. No Putin je navodno Vučiću otkazao podršku i nije vidio razlog zbog kojeg ne bi uložio veto. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Krf15 07.10.2018.

    Rus veći Srbin od Srbina... Dok Putin gleda kako da sačuva Kosovo Vučić gleda kako da ga izda.

  • MinervaAtena 04.10.2018.

    A kad velim da Rusija i SAD ne postivaju međunarodno pravo nego rade onako kako im trenutno odgovara. Putinu treba neovisno Kosovo zbog Krima, DNR-a i LNR-a. Iako ga jos nije priznalo. Ceka pravi trenutak.

  • intellectus 03.10.2018.

    De ne pišite norosti, Vućko je svojima rekao......"postigao sam sve što sam htio"......najvjerojatnije će sada Kosovari morati na mjesec, a Hrvati na Mars. Meni traktor ne treba, moj poklanjam Vućku kada bude bježao sa Kosova ili iz Hrvatske:-))

Komentiraj...
Vidi sve komentare