To je to što me zanima!

Satima se dogovarali: Počeo sumit o novom vodstvu Unije

Kako se neslužbeno dodaje, Tusk bi trebao predložiti za predsjednicu Komisije njemačku ministricu obrane Ursulu von der Leyen. Christine Lagarde trebala bi biti šefica Europske središnje banke
Vidi originalni članak

Nakon pet sati konzultacija čelnici Europske unije konačno su se u utorak popodne okupili na plenarnoj sjednici na kojem bi trebali pokušati dogovoriti imena novih čelnika europskih institucija.

- Radni ručak je počeo - objavio je Preben Aamann, glasnogovornik predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska.

Kako se neslužbeno dodaje, Tusk bi trebao predložiti za predsjednicu Komisije njemačku ministricu obrane Ursulu von der Leyen.

Ostali dio paketa uključuje Francuskinju Christine Lagarde kao predsjednicu Europske središnje banke, belgijskog premijera u odlasku Charlesa Michela za predsjednika Europskog vijeća i španjolskog ministra vanjskih poslova Josepa Borrella za visokog predstvnika za vanjske i sigurnosne poslove.

Predsjednik Europskog parlamenta bio bi bugarski socijaldemokrat Sergej Stanišev. Ne isključuje se mogućnost da se mandat predsjednika Europskog parlamenta podijeli po pola, pa bi u drugoj polovici predsjedao Nijemac Manfred Weber. Međutim, kako se doznaje socijalisti traži cijeli mandat.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 03.07.2019.

    plenki za precjednika-bojali su se da bi plenki mogao unistiti EU-kao sto unistava hrvatsku sa svojim HDZ-om

  • Demetra 02.07.2019.

    Čitam komentare i ne mogu se načuditi kako 90% komentatora uopće nema blagog pojma o čemu se tu radi, ali ih to uopće ne smeta da lupetaju komentare od kojih je mene sram.....

  • mestar 02.07.2019.

    Eu je dobro zamisljena, ali ovakvom politikom i vladavinom nece dugo.Hm, svijet bez granica u europi gdje se ratuje za svaki pealj zemlje i sad kad skoro sve nacije su dobile svoje drzave i kako take granice sad to s potezom pera ovi populisticki liberalni multikulturnjaci misle da se multi stoljetna povjest moze tek tako osvojit mrkvom.To nije uspjelo ni jednoj sili u povjesti s mocnom vojskom, naoruznjem, ne mislim da ce ovi uspjet s mrkvom iako je puno lakse osvojit s mrkvom nego batinom. Ali kako batina ima dva kraja tako ima i mrkva.Sve ide u njihovu korist jer imaju kontrolu nad mrkvom i svim ostalim sve dok tiha vecina moze hranit te birokrate i parazite, ali kako vidim tihe vecine koja suti muci se i radi ne samo za sebe i svoju obitelj nego birokracte i parazite.Zato je srenja klasa nestala a birokrati i paraziti se razmnozili svuda u svijetu pogotovo u razvijenim drzavama nedostaje tiho vecinaca koji hrane sve.Jenostavno ovi liberalni multikulti ce unistit covjecanstvo ako ga vec nisu i unistili. Tesko ce ovo bit zustavit jer svi vole vise nista ne radit dobro zivit i imat mrkve. Jeli to moguce populisticki supljoglavci?

Komentiraj...
Vidi sve komentare