To je to što me zanima!

Satirični list Charlie Hebdo je imenovan islamofobom godine

Ovu titulu tjednik je dobio zbog 'kontinuiranog poticanja islamofobnog sentimenta kroz karikiranje Muhameda kao terorista i ismijavanja vjere', stoji u objašnjenju
Vidi originalni članak

Islamska komisija za ljudska prava (IHRC) proglasila je satirični tjednik Charlie Hebdo islamofobom godineIako su radikalni islamisti ubili 10 novinara i dva policajca u napadu na Charlie Hebdo, ova organizacija objašnjava kako je list zaslužio nagradu zbog 'kontinuiranog poticanja islamofobnog sentimenta kroz karikiranje Muhameda kao terorista i ismijavanja vjere'.

- Uzastopno ismijavanje muslimana je dio kulture mržnje čija je svrha marginalizacija, daljnje otuđivanje i daljnje ugrožavanje zajednice koja je 'etiketirana' na sličan način kao što je to bilo s Židovima u nacističkoj Njemačkoj - objasnili su svoj izbor iz IHRC-a, prenosi muslimanski portal 5pillars

Među onima koji 'šire dezinformacije o islamu i pridonose negativnoj medijskoj slici muslimana u javnosti' su i televizija Fox, te film 'Američki snajper'. 

Najveći islamofob godine je i britanska ministrica unutarnjih poslova Theresa May koju optužuju da je 'vodeća snaga u uvođenju represivnih zakona usmjerenih protiv muslimanskih zajednica'. 

Dodijelili su i pozitivne nagrade, a među dobitnicima su se našli i stanovnici gradića Cold Lake u Kanadi koji su svojim sugrađanima pomogli u čišćenju i popravku đžamije koja je uništena u anti-muslimanskom napadu prošle godine.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Sonador 09.03.2015.

    Sigurna sam da će Charlie tu titulu nositi s ponosom. :)

  • Coprnica Agram 09.03.2015.

    je suis charlie!!!!!!!!!!! islamofobija????????? tko si to pametan smislio?????????? a da svaki drugi dan ti kreteni ubijaju u ime islama kako da to nazovemo????????????

  • ilmare 09.03.2015.

    Kako je ono rekao Papa ?? Sloboda govora nije sloboda vrijeđanja... Zato se treba suzdržati vrijeđanja po bilo kojoj osnovi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare