To je to što me zanima!

Saucha nije u sukobu interesa, birao ga je premijer, a ne Vlada

Povjerenstvo je dalo mišljenje: Savjetnici nisu dužnosnici i ne podliježu odredbama Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Nisu obavezni podnositi imovinske kartice
Vidi originalni članak

Povjerenstvo je izvijestilo kako Tomislav Saucha nije u sukobu interesa jer savjetnici nisu dužnosnici i ne podliježu odredbama Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković pojasnila je kako savjetnike imenuje premijer, a ne Vlada pa nisu obavezni podnositi imovinske kartice. 

Njegova supruga nije bila dužna obavijestiti Povjerenstvo o poslovnom odnosu s državnim poduzećem Plinacro jer se ta obveza odnosi samo ako dužnosnik ima 0,5% ili više udjela u kapitalu i ne odnosi se na člana njegove obitelji čak i pri poslu u kojem taj član ima udio. Angažman bi bio sporan da je dužnosnik utjecao da do njega dođe.

Podsjetimo, nakon navodnog sukoba interesa, Tomislav Saucha ponudio je Milanoviću ostavku, ali ju je premijer odbio s obrazloženjem da Saucha nije ništa kriv.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • marijaterezija2 11.04.2013.

    To je ista stvar ko što nije čovjek znao da mu žena kupuje hektare zemlje ma dajte,

  • TomislavKatalinić 11.04.2013.

    Važno je samo to što je Saucha član partije. Tom činjenicom je "opran" od svakoga grijeha!

  • Rijecanka26 10.04.2013.

    naravno, to je u stilu ovo je firma moje žene ja ne znam čime se ona bavi i s kime posluje,a ono je posjed moga bratića...sve već viđeno,ovo je još samo jedan slučaj u nizu..jadno

Komentiraj...
Vidi sve komentare