To je to što me zanima!

Saudijska Arabija spremna slati kopnene trupe u Siriju

Od 2014. Saudijska Arabija sudjeluje u međunarodnoj koaliciji koju vodi Washington protiv džihadističke skupine Islamska država (IS), koja je zauzela velika područja
Vidi originalni članak

Saudijska Arabija je spremna pridružiti se svakoj kopnenoj operaciji u Siriji ako to protudžihadistička koalicija odluči, rekao je u četvrtak jedan saudijski general. 

- Ako koalicija odluči pokrenuti kopnenu operaciju, mi ćemo joj se pridružiti - rekao je general Ahmed al-Assiri. 

Od 2014. Saudijska Arabija sudjeluje u međunarodnoj koaliciji koju vodi Washington protiv džihadističke skupine Islamska država (IS), koja je zauzela velika područja u Siriji i Iraku. Ta koalicija, koju sačinjava šezdesetak članica, vodi zračne napade na džihadistička uporišta u te dvije zemlje. General Assiri je glasnogovornik jedne druge koalicije koju vodi Ryad i koja pomaže jemenskoj vladi u borbi protiv šijitskih pobunjenika Houthija i njihovih saveznika.

Od ožujka 2015. Saudijska Arabija vodi zračne napade protiv pobunjenika, kao i kopnene operacije. Houthi pobunjenike podržava Iran koji je jedan od glavnih saveznika režima Bashara al-Assada, kojem se Ryad oštro suprostavlja.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Petar1404 05.02.2016.

    kad bi imali muda ić na Ruse.....

  • Nikola Jankovic 05.02.2016.

    hahaha S.Arabija bi isla u borbu protiv isila, na drugom portalu citam kako se amerukanci hvale da su njihove akcije pocele polucivati uspjehe i da je dzihadista u siriji manje, hebo te za ove je prvi april uranio ove godine:)))))

  • UNPROFOR 05.02.2016.

    Šta , znaći ISIL-u stvarno gori pod guzi.om ! Izgleda da Riad želi, jednu dalekoleteću samonavodljivu na svoju palaću !

Komentiraj...
Vidi sve komentare