To je to što me zanima!

Sava kod Slavonskog Broda narasla za 17 cm u 24 sata

Stanje je pod kontrolom, očekujemo da će ovaj vodeni val kroz područje Broda proteći bez poteškoća, kaže Davorin Piha iz Hrvatskih voda u Slavonskom Brodu
Vidi originalni članak

Za područje Slavonskog Broda, uzvodno od Slavonskog Kobaša do nizvodnog Slavonskog Šamca, u srijedu su proglašene redovne mjere obrane od poplave. Razlog tome je porast vodostaja rijeke Save kod Slavonskog Broda za 17 centimetara u protekla 24 sata, pa je jutros kod Broda izmjereno 761 cm.

Djelatnici i ekipe Hrvatskih voda su na terenu, pomno prate situaciju i stanje s vodostajem, spremni su za poduzimanje dodatnih mjera ako to zatreba. 

Na nekim mjestima duž savskog nasipa zamijećena su manja procjeđivanja zbog jako nakvašenog nasipa, s obzirom na dugotrajno visok vodostaj Save i obilne oborine. Mjesta procjeđivanja djelatnici Hrvatskih voda kontroliraju i nadziru, spremni za poduzimanje dodatnih mjera ako bude potrebno. 

- Na mjestima procjeđivanja radi se o bistroj vodi, ta procjeđivanja su sitna i nisu zabrinjavajuća niti opasna. Stanje je pod kontrolom, očekujemo da će ovaj vodeni val kroz područje Broda proteći bez poteškoća - izjavio je Davorin Piha iz Hrvatskih voda u Slavonskom Brodu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • zuna89 24.09.2014.

    a sta je sa gunjom i njihovim malenim prednasipom hoce li on izdrzat taj val? ljudi bi opet jadni mogli nastradati zbog nemara drzave da se cim prije to obnovi, ako im krene nosit kontejnere sta ce onda? sjest i plakat?

  • conte 24.09.2014.

    kada sava krene prema brodu.....

  • NEmigrantima 24.09.2014.

    sad je tek počela sava ozbiljno rasti ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare