To je to što me zanima!

Savija i 'vitla' bebe te tvrdi da se djeca tako bolje razvijaju

Lena koja je majka petero djece i baka, s bebama 'vježba' oko pet minuta. Tada ih savija i okreće držeći ih često samo za jedan zglob. Kaže kda je to za djecu dobro
Vidi originalni članak

Lena Fokina iz Rusije koja poučava roditelje kako s tek rođenim bebama 'vježbati jogu', nada se da će uskoro 'probiti' i u Velikoj Britaniji. Lena koja bebe savija i ljulja na način koji roditelji uglavnom smatraju uznemirujućim, objašnjava kako je to za djecu zapravo zdravo. Dodaje i kako se 'jogom za djecu' bavi već 30 godina. 

- Većina ljudi misli kako bebe mogu samo ležati u krevetu, jesti i plakati. No bebe su rođene s prirodnim refleksima koji im mogu pomoći da se razviju fizički i intelektualno - tvrdi Lena. 

Objašnjava kako su jogu za bebe prvi prakticirali pripadnici drevnih afričkih plemena.

Lena koja je majka petero djece i baka, s bebama 'vježba' oko pet minuta. Tada ih savija i okreće držeći ih često samo za jedan zglob. 

- Vježbam s bebama starima nekoliko tjedana te s djecom starom najviše do dvije godine. Metoda je nastala kako bi se pomoglo djeci koja imaju problema s mišićima i kostima no može se vježbati i sa zdravom djecom. Istraživanja su pokazala kako djeca koja vježbaju jogu počinju prije govoriti, pjevati, plivati i čitati te kako su im ruke obično jače. Mi smo humanisti i ne želimo da se djeci išta dogodi - rekla je Lena. 

Dodaje kako neka djeca u početku plaču i vrište no kako ubrzo počnu u tome uživati. 

No, Daily Mail piše kako liječnici diljem svijeta upozoravaju kako 'dramatični i neprirodni pokreti' beba mogu dovesti do krvarenja u mozgu te da mozak može oteknuti.  

Idi na 24sata

Komentari 31

  • RinaKidd 13.05.2012.

    ugusi.ih.u.moru.jadne...:(

  • HellenaSleepwalker 16.03.2012.

    nenormalniji su roditeljji koji ovoj luđakinji u ruke daju svoje dijete

  • KristinaRekic 11.03.2012.

    treba nju zavezati oko vrata dobrim užetom pa zavitlati jedan dio užeta u kombajn

Komentiraj...
Vidi sve komentare