To je to što me zanima!

Što sve treba ove godine za prijavu poreza na dohodak?

Rok za prijavu poreza na dohodak se bliži, a papirologija koju za taj pothvat trebate prikupiti nerijetko je pozamašna. Ove godine se pripremite i pribavite ju na vrijeme
Vidi originalni članak

Došlo je vrijeme prijave poreza pa vam preporučamo da potrebne dokumente pripremite na vrijeme kako biste izbjegli gužve i pritiske rokova! Osnovno što će vam trebati je porezna kartica, koju zatražite od poslodavca i obrazac za prijavu poreza na dohodak, kojeg možete besplatno preuzeti na stranicama portala Pametna kuna ili kupiti u Narodnim novinama. 

Uz to, svakako će vam trebati potvrda o isplaćenom dohotku, koju također ima vaš poslodavac. 

Ostali dokumenti variraju od slučaja do slučaja. Imate li uvjete za povećanje osobnog odbitka i niste ga koristili tijekom godine, svakako to učinite. Odbitak možete uvećati po osnovi invalidnosti, stoga će vam trebati rješenje o utvrđenom invaliditetu. 

Već je mnogo pisano o promjenama u olakšicama. Još će se ove godine iznimno priznavati olakšice kao i prethodnih godina (za određene premije osiguranja, liječničke troškove i troškove stambenih potreba), ali do 30. lipnja 2010. godine, i to do najviše 6.000 kuna.  

Osobni odbitak uvećat će uzdržavani članovi obitelji. Da biste to iskoristili trebat će vam također određeni dokumenti, a popis dokumenata možete pročitati na portalu Pametna kuna

Također, nemojte propustiti priliku izračunati koliko ćete dobiti povrata poreza uz pomoć poreznog kalkulatora

Idi na 24sata

Komentari 3

  • MilivojKosir 15.02.2012.

    a otkud da vam placam porez ? kao nezaposlen mogu vam dati samo gace i to one prljave

  • konjina 15.02.2012.

    mislim, da se ponovi-kao prvo treba vam dohodak-tak hrvati za vas to ne vrijedi

  • zdrawe 15.02.2012.

    netreba nista,, niko ne placa pa nemojte ni vi..uostalom, porezna uprava ionako postaje udruga u koju se uplacuje novac na dragovoljnoj bazi,bilo da je u pitanju svota ili vrijeme uplate.. sve sami odlucujete.. kao i dali cete uopce postat donator!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare