To je to što me zanima!

Sazvali su pripremno ročište za Ivu Sanadera za aferu Hypo

U prvoj optužnici Uskok bivšeg premijera Ivu Sanadera tereti za zloporabu položaja i ovlasti "tešku" 3,6 milijuna kuna te ratno profiterstvo. Sanader je optužbe odbio
Vidi originalni članak

Pripremno ročište u prvoj optužnici protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, u slučaju Hypo, sazvano je za 14. listopada u 9.30 sati, objavljeno je danas na web-stranici zagrebačkog Županijskog suda. U priopćenju se navodi i da će prvo suđenje Sanaderu najvjerojatnije početi potkraj listopada ili početkom studenoga.

Spis je dodijeljen sucu Ivanu Turudiću, v. d. predsjednika suda, koji će na pripremnom ročištu, među ostalim, čuti kakve dokaze nudi USKOK, a kakve Sanaderov braniteljski tim. Kao što smo već pisali, USKOK Sanadera u prvoj optužnici podignutoj protiv njega tereti za zloporabu položaja i ovlasti "tešku" 3,6 milijuna kuna te ratno profiterstvo. Sudeći po izjavama Sanaderova braniteljskog tima nakon sjednice optužnog vijeća, strategija obrane ići će upravo u smjeru rušenja optužbi da je bivši premijer ratni profiter.

Sanader je, po riječima njegova odvjetnika Čede Prodanovića, optužbe za ratno profiterstvo s gnušanjem odbio, istaknuvši da se borio za Hrvatsku. S obzirom na to da će suđenje početi u jeku predizborne kampanje, politička javnost te vodstvo bivše Sanaderove stranke zasigurno će sa zanimanjem osluškivati što će o optužbama protiv sebe Sanader prvi put javno reći.

Inače, USKOK je tijekom tog postupka saslušao 17 svjedoka te prikupio poveću hrpu dokumentacije. No, ne treba sumnjati da će i Sanaderov braniteljski tim na raspravu doći s pokojim asom u rukavu.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • gogson00 05.10.2011.

    Volio bih da doživi dugu starost tešku bolest.

  • feba 05.10.2011.

    Bojim se za narod Hrvatski,jako se bojim.Dva puta se biralo ovog lopova a sad kokodače Kosor,ispire mozak ionako tupoglavom narodu pa ćemo svi propast do samog dna.Hoće li ono malo ljudi zdravog razuma razumjeti tko i što je HDZ?

  • zvone666 05.10.2011.

    A gdje se gospodin borio?

Komentiraj...
Vidi sve komentare