To je to što me zanima!

SDP i HDZ jedinstveni: Primorčev zakon je loš!

Zbog kritika na Zakon o udžbenicima, saborski Odbor za znanost i kulturu promijenio je neke sporne stavke zakona na koje je ukazano
Vidi originalni članak

I SDP i HDZ na saborskom Odboru za znanost, obrazovanje i kulturu iznijeli su niz kritika na izmjene i dopune Zakona o udžbenicima, koji je Vlada uputila u hitnu saborsku proceduru. Dok Ivanka Roksandić (HDZ) smatra da će se najveći problem pojaviti u nabavci udžbenika koji se novim izmjenama prebacuje na ravnatelje, SDP-ova Marija Lugarić upitala je mogu li roditelji zadržati udžbenike u kojima će sudjelovati 50 posto ili ih moraju vratiti državi.
- Nije u redu da roditelji na taj način financiraju državu. Osim toga, članak po kojem novac za nabavku udžbenika nije potrošen, već može biti utrošen za nabavku didaktičkih pomagala, apsolutno legalizira korupciju u školama. Legalnu korupciju treba izbaciti iz zakona - istaknula je Lugarić. Ravnateljica VII. zagrebačke gimnazije Ljilja Vokić pojasnila je kako iz prakse vidi da vrlo mali broj srednjoškolaca nosi udžbenike.
- Lopovi više neće biti oni u ministarstvu, već ravnatelji koji će morati nabavljati udžbenike, a među udžbenicima vlada potpuni kaos. Promijeni se red riječi u rečenici i već se tiskaju novi udžbenici. Sa tih 400 milijuna kuna može se sagraditi bar deset škola - rekla je Vokić. Pritisnut kritikama, Odbor je odlučio da će udžbenike ipak nabavljati Agencija za obrazovanje a ne škole, a stavak o neiskorištenim sredstvima briše se iz zakona.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • javanese 03.12.2008.

    par godina vam je trebalo da shvatite da je Primorčev zakon loš..sad još treba par godina da shvatite da ga treba smjeniti

Komentiraj...
Vidi sve komentare