To je to što me zanima!

SDP izbacio 14 članova jer su podržali Milana Bandića

Od SDP-a se u subotu oprostio novoizabrani predsjednik Ivo Josipović. Poručio je kako neće razočarati niti svoju stranku, ni građane Hrvatske
Vidi originalni članak

Glavni odbor SDP-a isključio je u subotu 14 članova iz stranke jer su na predsjedničkim izborima sudjelovali u kampanji drugih kandidata. Time su, obrazlažu u SDP-u, naštetili ugledu stranke i ogriješili se o stranačka pravila. Između ostalih, članovi SDP-a više nisu Davor Jelavić, Slobodan Ljubičić, Slavko Kojić, Jelena Pavičić Vukićević, koja je i sama bila jedna od članova Glavnog odbora. Šef SDP-a Zoran Milanović naglasio je kako nije riječ o čistkama. Potvrdili su raspuštanje tri mjesne organizacije stranke u Zagrebu i to Brezovicu, Sesvete i Novi Zagreb zapad, koji broje oko 2500 članova. Upravo je u Brezovici i Sesvetama Bandić dobio više glasova od Ive Josipovića. Ti će se članovi ipak moći ponovno upisati u stranku. Već ranije su svoje ispisnice iz SDP-a zatražili Duško Ljuština, Miro Laco, Ladislav Prežigalo, Zvonimir Šostar, Vesna Majher i Jasmina Havranek koji su na izborima za predsjednika države podržali Milana Bandića. Ponovit će se i kandidacijski postupak za sve funkcije u zagrebačkoj organizaciji SDP-a. Za čelno mjesto kandidirat će se Željka Antunović, Ivo Jelušić, Davor Bernardić, a u utrku će vjerojatno i Igor Rađenović.

JOSIPOVIĆ SE OPROSTIO OD SDP-a: NEĆU VAS IZNEVJERITI
Ni vas ni Hrvatsku neću razočarati, izjavio je novoizabrani hrvatski predsjednik Ivo Josipović na  glavnom odboru SDP-a kojem se zadnji puta obratio kao član stranke. Dodao je kako je njegova pobjeda bila zajednička pobjeda, te se zahvalio svima na potpori.
 - Namjeravam biti predsjednik svih građana i surađivati sa svim snagama koje žele zemlji dobrobit i napredak. Volio bi da Ured predsjednika bude mjesto okupljanja, razumijevanja, napretka i dobrih ideja za Hrvatsku - kazao je. Uvjeren je da Hrvatska može puno bolje nego sada, da ima potencijal za izlazak iz ekonomske krize, te da može biti zemlja koja svakom građaninu može osigurati pristojan život. Dodao je i kako u budućnosti od SDP-a očekuje vizije i prijedloge, a ako se jednog dana promijeni stanje na parlamentarnoj sceni, i puno više. Čelnik SDP-a Zoran Milanović ponosan je na Josipovićevu pobjedu, no dodao je kako nema mjesta za trijumfalizam i euforiju, jer sve skupa čeka ozbiljan posao. Rekao je kako je Josipovićeva pobjeda bila pobjeda čovjeka, ali i velike demokratske, europske i organizirane stranke.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • dssddssdsfggdsw 17.01.2010.

    Milanović , antipatičan , bezkarakterni gmaz.

  • tenen 17.01.2010.

    e to se zove demokracija tj.demokratija.cisto nacisticki ako nisi uz mene automatski si protiv mene.mislim ........

  • user_43440 17.01.2010.

    sad će zoki otvoriti goli otok kao i josip broz pa sa onima koji nemisle kao on na otok!!! živeo drug Zoki i bratstvo i jedinstvo napre zoki nećeš dugo!!!hahahahaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare