To je to što me zanima!

SDP u strahu: Zoki je okupio ministre da bi učvrstio poziciju

Zoran Milanović i ministri častili su se u restoranu 'Korak' u Jastrebarskom. No, navodno da to okupljanje nije pokazalo rezultate kakve je premijer priželjkivao...
Vidi originalni članak

Nedaleko od Zagreba, s pogledom na vinograd, smještenim na južnim, jugoistočnim i jugozapadnim stranama plešivičkih vinogradarskih “amfiteatara” premijer i šef SDP-a Zoran Milanović okupio je prošlog tjedna sve svoje ministre na svojevrsni team-building.

Ministri su uživali u restoranu Korak u Jastrebarskom u domaćoj hrani i domaćem vinu, a sve je organizirao ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović. Šef SDP-a okupljanjem ministara želio je učvrstiti svoju poziciju unutar stranke koju posljednjih mjeseci tresu razni unutarstranački sukobi.

Pomirljivim tonom Milanović je, kako prepričava visokopozicionirani izvor u stranci, pokušao objasniti da nije on kriv za pad rejtinga SDP-a i Vlade. Naime, HDZ je, prema posljednjim anketama, prvi put nakon pet godina u prednosti pred SDP-om. Također, pravdao se i da afere Sabo i Merzel nisu stvar policije nego DORH-a. No ono što premijera zapravo najviše zabrinjava je rad Mladena Bajića.

- Pa što vi mislite da sam ja kriv za pad rejtinga? Afera Merzel nije stvar policije i Ranka Ostojića nego DORH-a. Bajić je sada kao zamjenik opasniji nego dok je bio na čelu DORH-a - rekao je Milanović na večeri, a nama prepričava naš visoki izvor iz SDP-a.

Svjedoci s večeri kažu da je Milanović bio miroljubiv te, štoviše, jako drag prema ministrima. Ali, dodaju, vidjelo se da mu nije lako te da je u nekakvom strahu za svoju Vladu.  

>>> Više pročitajte u Expressu...

Idi na 24sata

Komentari 106

  • Halo Bing, kako brat 22.04.2014.

    SATIRA - Na prigodnom skupu povodom 500te jubilarne afere Sdp-ea, i predstoječih izbora za EU parlament, (zasad) broj 1 u SDP-ovaca, Z.Milanović, pozvao je sve okupljene Sdp-ovce da priznaju svoje grijehe, pokaju se i prime sakrament bolesničkog pomazanja. Bio je to trenutak u kojem je SDP prvi put službeno priznao da je surađivao s Nečastivim, poznatijim pod imenom Marina Lovrić Merzel, i desnom rukom njegovom; Sabom Željkom. Iako je SDP dosad negirao da je ikad bio povezan sa silama tame iz ureda M.L. Merzel(Ž.Sabo), pritisak savjesti i najnovije ankete natjerale su ih da shvate kako moraju priznati grijehe i pokajati se prije nego stupe pred časni sud javnosti. SDP ispit vjere predvodio je sam vođa (zasad) SDP-ea Z. Milanović, a cijela je dvorana jednoglasno odgovarala: "Odričete li se grijeha Marine L. Merzel i Sabe Željka, začetnika i vođa grijeha i korupcije? Odričemo! Odričete li se zavodljivosti netransparentnih ponuda i svih pogodnosti njihovih? - Odričemo! Vjerujete li u druga Tita, sina čovječjega? - Vjerujemo! Vjerujete li u predsjednika našeg.. mene, zamjenika moga Gordana (Marasa) i predsjedništvo naše? - Vjerujemo! Sumnjate li u našu pobjedu na izborima EU parlamentarnim, a potom HR parlamentarnim? - Sumnjamo!" Nakon ispita vjere svima su odriješeni politički grijesi iz prošlosti i sada je SDP spreman u predizbornu kampanju stupiti čiste savjesti. Tomislav Karamarko je također najavio veliki obred odrješenja grijeha za sve članove HDZ-a, no Kaptol ga je upozorio kako mu za taj obred treba najmanje 800 biskupa, 30 kardinala i prisutnost Svetog Oca. Jedino Milan Bandić još tvrdi da je bez grijeha te se poziva na biblijski citat "Blago snalažljivima, njihovo je kraljevstvo zemaljsko".

  • miki mausek 22.04.2014.

    Samo vi nama dobro papajte,pa i zaslužili ste,jer kako i kamo ste doveli državu i narod,mora da ste puno kalorija potrošili.Ipak je trebalo puno energije za to.U slast vam bilo.Slijedeći ručak bi trebao biti u remetincu.

  • stjepanmusic971 21.04.2014.

    kako ste vi -tzv.-kritičari jadni a bogami i opasni ne po sebe nego po državu a i nas hrvate i državljane -koji ne mislimo tako kao vi--ma daj više se okanite tih -komunista- a možda su oni vama dragi ? pa ih često spominjete. Ova vlada zorana milanovića -(naravno ima i propusta) ali je do sada jedina konkretna vlada koja pokušava ispraviti sve ono što je -hdz- godinama uprskao avi svi koji se bunite -ha --bogami htjeli priznati ili ne ali vam je hdz dao ono što vam ne pripada - e a ssada kada se to pokušava vratiti u kakvu takvu normalu -ee tu vas svrbi --i onda već ofucani napadi kao -"komunjare"ili nešto slično -ali to je kada nemaš nikakvih alibija niti zamjerki -nego ljutnje -da i dlje primate ono što vam ne pripada -e moja gospodo neće to moći -dosta je toga bilo !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare