To je to što me zanima!

Šef HŽ-a: Neki službenici imaju veću plaću čak i od premijerke

Hrvatske željeznice idu u rekonstruiranje, tvrtke kćeri u privatizaciju, nabavlja se 41 novi vlak, a kresat će se i primanja službenicima koji dobivaju direktorske plaće...
Vidi originalni članak

Plaće su u okviru prosjeka RH. Ima i nerealnih plaća, i to pokušavamo novim kolektivnim ugovorima dovesti u red. Neki djelatnici imaju tzv. zaštitu po starim kolektivnim ugovorima. Nadamo se da ćemo to novim kolektivnim ugovorima dovesti u normalu jer je nenormalno da plaće pojedinih referenata budu veće od plaće predsjednice Vlade, rekao je u intervjuu za Večernji list predsjednik uprave HŽ holdinga, Zlatko Rogožar. Na pitanje kako je to moguće, Rogožar je odgovorio DA se radi o "stečenim pravima". Primjerice, netko tko je bio izvršni direktor i izgubio to mjesto ostala mu je ista plaća.

- To su sindikati ispregovarali i udruge branitelja koji imaju sporazume s bivšom upravom - rekao je Rogožar. Ne zna koliko točno ima takvih "referenata", ali istaknuo je kako je on po visini plaće u HŽ-u tek na 24. mjestu. Vodeći je jedan referent iz HŽ Infrastrukture koji nikad nije bio direktor.

>>> Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 15

  • TeeA1 01.09.2011.

    jaco ne mogu te gledati više sa tim namiještenim smješkom. jedino dobro je to što mi potičeš probavu, ali preživjet ću i bez toga... samo se daj makni iz medija. niti imaš obraza, niti srama i još nam se svima ceriš u facu iako znaš da je 90% Hrvata pri samom dnu egzistencije. kako možeš spavati samo??

  • klaus1 01.09.2011.

    dobra mu je boja kose!Izgleda "mladenački".Mogao bi si na osnovu farbanja, produžiti radni vijek još par godina!Zapravo,svi stariji nezaposleni,koji uzalud traže nekakav posao,mislim na muškarce,trebali bi se početi farbati!Možda to nekome i "upali",pa dobije novi posao!Ovako nači novi posao,pogotovo starije osobe, je gotovo "nemoguča misija"!Što se pak tiče plaća u poduzečima i firmama u kojima država participira u vlasništvu,pa svagdje krovni manageri imaju veče plaće neko Kosorica.To i ona dobro zna,ali ništa ne poduzima!!!

  • feba 01.09.2011.

    Tko im je dao tolike plaće?Zna se HDZ!!Pravda bi bila svima skresati i poštenije podijeliti plaće.Što to rade menadžeri u HŽ za tolike plaće?Lijepo molim opis posla.Uostalom gadi mi se sve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare