To je to što me zanima!

Ravnatelj Lučke uprave 'popio i pojeo' 449.000 kn proračuna

Tri godine je trošio previše državnog novca na reprezentaciju, navodno je dobar dio iznosa postrošio za ručkove lokalnih nogometaša, u dogovoru s lokalnim moćnicima
Vidi originalni članak

Dugogodišnji ravnatelj Županijske lučke uprave Novalja, Igor Vidas (57),  uhićen je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. 

U PU ličko-senjskoj sumnjaju da je 'od rujna 2007. godine do kraja 2010. godine kao odgovorna osoba u pravnoj osobi sa sjedištem u Novalji zlouporabio položaj i ovlasti nenamjenski koristeći kreditnu karticu s kojom je neovlašteno plaćao kupovinu razne robe, te konzumaciju hrane i pića, čime si je pribavio protupravnu imovinsku korist od 449 tisuća kuna, čime je oštetio državni proračun'. 

Kako piše Slobodna Dalmacija, Vidas je tri godine prekomjerno trošio novac poreznih obveznika na reprezentaciju, navodno je dobar dio iznosa potrošio za ručkove lokalnih nogometaša, u dogovoru s lokalnim političkim moćnicima. 

Vidas je bio član HDZ-a te je u proteklom mandatu bio potpredsjednik Skupštine Ličko-senjske županije. Priveli su ga pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Idi na 24sata

Komentari 131

  • marica-maca 11.09.2013.

    Nije čovjek kriv što voli pojest i popiti, mora i nekoga počastiti sve je to normalno.

  • user_46331 11.09.2013.

    A što sada, hoće li vratiti novac? Ništa mi nemamo od toga što netko ide u zatvor, neka vrate otuđeno i eto novca u državnoj blagajni.

  • antoniotoni_1 11.09.2013.

    Ovaj zna kako uživat dok drugi kopaju po kontejnerima da probaju preživit stvarno odvratan čovjek

Komentiraj...
Vidi sve komentare