To je to što me zanima!

Šef Mesićeva Ureda Boris Šprem mora dati ostavku?

U Uredu kažu da Šprem, novi zastupnik SDP-a, mora otići iz Ureda ako se želi baviti politikom. Prije izbora on nije zamrznuo svoju funkciju
Vidi originalni članak

Boris Šprem (51) prije dvije godine, 1. listopada 2005., imenovan je predstojnikom Ureda predsjednika Republike. Na ovim se parlamentarnim izborima kandidirao na SDP-ovoj listi i ušao u Sabor. Kad su novinari prije izbora pitali predsjednika Mesića za Šprema, on je rekao kako Šprem može otići ako se namjerava baviti politikom ili ostati u vodstvu stranke.
-  U Uredu predsjednika mi nemamo stranke. Šprem se, kao i svaki građanin, može kandidirati na izborima, ali se ne može baviti politikom dok je u Uredu - rekao je tada Mesić.
Šprem svoju funkciju prije izbora ipak nije zamrznuo, a prije dva dana pojavio se uz predsjednika Mesića na prijamu sudaca Ustavnog suda na Pantovčaku.
Boris Šprem nije htio odgovarati na pitanja o zamrzavanju svoje funkcije i uputio nas je na Ured predsjednika. U Uredu nisu htjeli komentirati slučaj, nego su nas podsjetili na Mesićeve ranije izjave o Špremovoj situaciji. Zorislav Antun Petrović iz Transparency Internationala ne smatra da je Šprem u sukobu interesa, a drži da nije ni Mesić jer ne odlučuje za sebe.
Šprem se ipak bavio politikom, ali nije zamrznuo funkciju. Sad mora birati.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • tomash 30.11.2007.

    Partija je vladala zadnje 4 godine, najvise bivsih komunjara i udbasa je u HDZ-u. Prizemlje- mislim prije podzemlje!!!

  • metador 30.11.2007.

    SRAMOTA SRAMOTA MESICU I MILANOVICU PORUCUJEM PARTIJA NECE VLADATI

  • prizemlje 29.11.2007.

    \"bit će rataaa kažu sviiiii\"....

Komentiraj...
Vidi sve komentare