To je to što me zanima!

Šef narkokartela pobjegao iz zatvora kroz 1,5 km dug tunel

Meksiko: Joaquín 'El Chapo' Guzmán (58) već je bježao iz zatvora. 2001. je pobjegao i uhitili su ga 13 godina kasnije. Sada je u zatvoru bio samo 17 mjeseci
Vidi originalni članak

Joaquín 'El Chapo' Guzmán (58), zloglasni šef meksičkog narkokartela je pobjegao u subotu navečer kroz tunel dug kilometar i pol iz svoje ćelije u zatvoru Altiplano zapadno od Meksiko Cityja. 

U ponedjeljak su objavljene fotografije tunela, točnije rupe u zgradi u izgradnji koja se nalazi u blizini zatvora kroz koju je Guzmán izašao. Peña Nieto, predsjednik Meksika, rekao je u nedjelju u Parizu kako su sve snage na terenu te pokušavaju pronaći i uhititi odbjeglog narkobosa. Loretta Lynch, ministrica pravosuđa SAD-a, ponudila je Meksiku pomoć u hvatanju Guzmána.

Guzmán koji je bio šef kartela Sinaloa već je ranije bježao iz zatvora. Godine 2001. je pobjegao u vozilu koje je prevozilo rublje. Uhvatili su ga tek 13 godina kasnije, u veljači 2014. u odmaralištu ne sjeverozapadu Meksika. Samo 17 mjeseci poslije Guzmán je opet u bijegu, piše Bild. 

Donald Trump koji je najavio kandidaturu za Bijelu kuću, iskoristio je ovaj bijeg za vlastitu promidžbu. Trump koji je već ranije govorio da je Meksiko ozbiljna prijetnja SAD-u sada je na Twitteru napisao: 'Jedan od najvećih šefova meksičkih narko kartela je pobjegao iz zatvora. Nevjerojatna korupcija, a SAD plaća cijenu. Rekao sam vam'. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • light yagami 13.07.2015.

    hahaha kakav gospodin, ima ventilirani tunel

  • dkmjnn 13.07.2015.

    Nema tu puno razgovora. Kad takav big boss kaže kopaj, onda svi kopaju. S tim likom nema šale.

  • Linz 13.07.2015.

    Guzmán je opasan !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare