To je to što me zanima!

Šef Osječke pivovare: To je balvan revolucija, ne štrajk

Radnici Osječke pivovare štrajkaju više od dva tjedna. Ne žele potpisati novi kolektivni ugovor. No ni direktor Ivan Komak ne želi popustiti...
Vidi originalni članak

Radnici Osječke pivovare štrajkaju više od dva tjedna, a rješenja još nema. Radnici naime ne žele potpisati novi kolektivni ugovor kojime direktor umanjuje njihova prava, smanjuje plaće i 70-tak radnika proglašava viškom, iako Pivovara posluje s milijunskim dobitkom. Direktor Ivan Komak istaknuo je kako je zbog štrajka Pivovara počela gubiti tržište i stalne kupce te da banke odbijaju poslovanje s njima. Osječkog piva na policama trgovina u Osijeku nema već danima. Radnici su, naime, kamionima blokirali izlaz iz Pivovare i obustavili proizvodnju.
- To nije štrajk, to je balvan revolucija i s tim ljudima nemam o čemu razgovarati. Neće meni sindikat organizirati posao u mojoj privatnoj firmi. Neka sud odredi tko je u pravu - odgovorio je Komak na pitanje zašto odbija doći pred svoje radnike i pregovarati o kolektivnom ugovoru. Pokušaji pregovora, u kojima je sudjelovao i dogradonačelnik Ivan Vrdoljak, propali su jer direktor ne pristaje na uvjete radnika.
- Rekao je da će radije uništiti Pivovaru nego popustiti radnicima, a onda otići u svetište na sedam dana da se odmori - kazao je sindikalista Darko Andrašek. Direktor nije želio komentirati zašto je prekinuo stipendiranje školovanja četvero učenika i studenata svojih radnika kao ni tko će i da li će radnici Pivovare dobiti plaću za veljaču.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • user_41713 11.03.2010.

    @suzyq. Majstore u kapitalizmu se dobijaju sve ove navedene stvari koje si naveo i jos i vise, ali u pravom kapitalizmu. Sto ti vjerovatno nisi nikad vidio ni dozivio.

  • glagor 11.03.2010.

    Ko ima muda kupit firmu za 1 kunu ?

  • MajstorFantaz 11.03.2010.

    Ocito da u hrvatskoj vise nema niojedne firme di se ne strajka.... to govori sve.... do ljeta bankrot drzave radnici na ulicu a politicari ce se razmjezat prko granice di su godinama spremali nase pare na svoje racune... ljepa nam je buducnost

Komentiraj...
Vidi sve komentare