To je to što me zanima!

Šef poreznog Uskoka: Trenutno istražujemo oko 200-injak ljudi

Govorimo o iznosima što nepripadne imovinske koristi što dakle utajenog poreza ili pak opranog novca preko jedne milijarde kuna ako ne i više, kazao je Lonza
Vidi originalni članak

Šef poreznog USKOK-a Paulino Lonza, koji treba razotkrivati utajivače, za Dnevnik Nove TV progovorio o tome koliko osoba trenutačno nadziru. 

Trenutačno češljaju oko 200 osoba. Za USKOK spremaju nove kaznene prijave.

- Samostalni sektor za otkrivanje poreznih prijevara trenutno radi na 100-tinjak predmeta. Govorimo o iznosima što nepripadne imovinske koristi što dakle utajenog poreza ili pak opranog novca preko jedne milijarde kuna ako ne i više - kazao je.

Podsjetimo, ministar Zdravko Marić odlučio je ugasiti Porezni USKOK te ga pripojiti Poreznoj upravi. Naime, u Općem poreznom zakonu - poslanom na usvajanje zastupnicima - poreznog USKOK-a više nema. 

Idi na 24sata

Komentari 198

  • svejedobro 14.11.2016.

    Hrvatska je raj za lopove, ubojice i utajivače poreza...

  • fredaster 14.11.2016.

    barabe

  • ban jelačić_1 13.11.2016.

    ovaj Marić mi je jedan od zanimljivijih političara u zadnje vrijeme prvo je izmislio poreznu reformu gdje najbogatiji dobiju najviše a najsiromašniji ništa pa je onda poskupio najeftinije aute a pojeftinio najskuplje a sad ukida instituciju koja lovi kriminalce (vjerojatno njegove prijatelje) još bi mu savjetovao da poveča porez na tirolsku i parizer a smanji na kavijar

Komentiraj...
Vidi sve komentare