To je to što me zanima!

Šefovi Fukushime dali ostavku jer imaju najveći gubitak ikad

Predsjednik i potpredsjednik TEPCO-a podnijeli su danas ostavku na svoja radna mjesta. Prijavili su gubitak od 15 milijardi dolara do 31. ožujka ove godine
Vidi originalni članak

Predsjednik, potpredsjednici i direktor TEPCO-a, kompanije koja upravlja Fukushima nuklearkom u Japanu, podnijeli su danas ostavku na svoja radna mjesta. Predsjednik Masataka Shimizu (66) dao je ostavku jer je kompanija prijavila najveći do sada gubitak prouzročen najvećom nuklearnom krizom od Černobila. Prijavili su oko 15 milijardi dolara gubitka u prošloj fiskalnoj godini koja je završila 31. ožujka. 

U Fukushima nuklearki još od potresa i tsunamija u ožujku curi zračenje. Upravu je zbog lošeg upravljanja krizom kritizirao premijer, a Shimizu je nuklearku posjetio tek mjesec dana nakon katastrofe, javlja Bloomberg.

Osim njega ostavku su dali i potpredsjednici Sakae Mutoh i Makio Fujiwara te direktor Tomijirou Morita.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • lisac1 20.05.2011.

    strašno,daju otkaze zbog manjka profita.a to šro če japan i šira okolica trpiti posljedice radijacije još ohohoh nikome ništa.mi stariji koji se sječamo černobila znamo koliko je zla to svijetu nanijelo a tako če biti sovim nuklearkama u japanu.profit je važan a nažalost mi mali ljudi smo za te kapitaliste odavno postali samo pijuni(pješaci)na šahovskoj ploči.

  • IgorKunštek 20.05.2011.

    di je harakiri ni japanci više nisu...

  • Stanko_1_1 20.05.2011.

    kao, nije važno što je pola Japana zagađeno radijacijom i što se i dalje širi posvuda, njima je samo važan ostvaren gubitak...

Komentiraj...
Vidi sve komentare