To je to što me zanima!

Šeks: Tadićeva izjava vrijedna je i izvrsna državnička gesta

SDP-ovka Željka Antunović ističe da za takvu ispriku treba hrabrosti. Šeks smatra da je Tadićev posjet Ovčari vrijedan iskorak koji će utjecati na odnose dviju država
Vidi originalni članak

Vladimir Šeks (HDZ) smatra da je izjava predsjednika Srbije Borisa Tadića na Ovčari, kojom je izrazio žaljenje zbog nevinih žrtava i ispričao se zbog zločina, izvrsna i vrijedna državnička gesta.

Za ispriku treba hrabrosti i treba sazrijeti vrijeme, kaže Željka Antunović

- To je važan i vrlo vrijedan iskorak koji će bitno utjecati na odnose između Hrvatske i Srbije i na jačanje stabilnosti cijele regije - rekao je Šeks.

Antunović: Treba živjeti u skladu s isprikom

Iako je isprika za zločine i žaljenje sa srpske strane stigla nakon 20 godina, Željka Antunović (SDP) napominje:

- Ako nije bilo ranije, dobro je da je sada do toga došlo. Za ispriku treba hrabrosti i treba sazrijeti vrijeme. Nadajmo se da neće ostati samo na isprici i da će svaki sljedeći dan obilježiti život u skladu s njom - rekla je Antunović.

Friščić: Možemo praštati, ali ne i zaboraviti

- Sve riječi isprike su dobrodošle, ali s njima mi ne zatvaramo tu knjigu, izjavio je Josip Friščić (HSS) komentirajući ispriku srpskog predsjednika Tadića na Ovčari. Napomenuo je da Hrvatska traga za tisućama ljudi za koje ne znamo gdje su njihove kosti i što im se dogodilo. Puno je nezbrinutih, jer im je strahota rata ugrozila obitelj i egzistenciju, nismo riješili pitanje granica niti pitanja je li to bila agresija na Hrvatsku ili nije - upozorio je Friščić. Ipak pozdravio je susret dvaju predsjednika, jer time stvaraju pretpostavke za rješavanje svih otvorenih pitanja.

- Možemo praštati, ali ne treba zaboraviti. Tko zaboravi povijest često mu se vrati - rekao je Friščić.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • FranjoJozsef 04.11.2010.

    Samo se pitam kad će svaki ugroženi"srbin"opet osjetiti potrebu da iskopa šarca iz bašte i opet podmaže motorku i sve ponovno počne zar da i moje dijete sluša "isprike"za moj pojam dosta je isprika i laži onih koji su okrvavili ruke posredno i neposredno a dragi naši političari zar ste preko tuđe krvi toliko srdačni sa onima koji su počinili sve ove zločine ili ste možda se sreli kod istog proizvođača stolica.To su zajednički interesi koje vi propagirate jer ako stolica bude tvrđa od one na koju ste navikli mogli bi zaraditi pregled nedo bog kod nekog jadnog proktologa koji ne bi zbog nekih stvari za koje znaju svi pošteni hrvati šat da pregledaju vas cijele ili samo onaj dio tjela za koji su se specjalizirali pošto ja kao laik ne vidim nikakvu razliku samo još nešto zapamtite da krv nije voda a koliko se naše nedužne krvi prolilo i ko može to oprostiti?

  • scandic 04.11.2010.

    Nadam se da je danasnji posjet Tadica i docek presjednika Josipovica i donekle doprineo da se taj pozar ugasi i da se pocne ziveti u Vukovaru kao nekada pre rata kada nije bilo bitno ko je koje nacionalnosti nego koje kakav covek,mada je tesko oprostiti jedni drugima pogotovo onome ko je nekog izgubio u ovome glupom ratu mogle su ove sve drzave da nastanu i bez rata i da svako ostane da zivi u svom domu ali ipak je nekome odgovaralo da se ratuje ali sada svi vide da je bila greska hteli vi to ili nehteli priznati. . .nadam se da se vise nikada nece ponoviti takvo zlo sto se desilo,jedan ljudski zivot je dragocen koliko jedni roditelji ulazu u svoje dete da postane odrasla osoba? ko ima decu zna veoma dobro a najzalosnije je kada ga izgube pogotovo u ratu. . .

  • scandic 04.11.2010.

    Ovome posjetu su se samo protivili oni koji jos uvek profitiraju na zrtvama Vukovara i sada se se boje da se ta stranica ne zatvori pa da oni ne izgube svoj licni interes.Vukovar je izdan i prodan 1991 od strane Hrvatske moglo je to proci bez tolikih zrtava ali neko me je odgovaralo da se sto vise izgine na obadve strane, te da se stvori sto veca mrznja medju lokalnim stanovnistvom,prvo je bilo napravi strah medju srbima i hrvatima,zatim u strahu svi se pohvatali oruzja,prvi koji su se pohvatali bili su dno dna onoga drustva to jest oni koji nisu imali sta da izgube ili pukovnici ili pokojnic to su bili klosari i bitange onoga vremena kojima je odgovaralo da preko noci postanu vlast i da vedre i oblace u svojim kvartovima,tada se pametni povlace jer vide da budale imaju oruzje,preko noci po Vukovaru pocinju da lete u zrak srpski lokali i srpske kuce gde su srbi bili u manjini a u okolnim selima Hrvati se nalaze na udaru srpskih bitangi koji preko noci postaju vlast i zakon ko se u tome ludilu uopste sme suprostavit ili pomoci hrvatu ili srbinu! nesme niko jer se svako boji za svoj goli zivot. Onda krece opste ludilo mediji dotatno raspiruju mrznju pozar koji je zahvatio ne gasi se tako lako sto je se i pokazalo jos uvek tinja. next. . .

Komentiraj...
Vidi sve komentare