To je to što me zanima!

Šeks tvrdi: Ma, guvernera HNB-a smo samo upozorili

Rohatinski je prvi put otkrio što misli o kritikama Gorana Marića. Šeks mu je uzvratio i prigovorio da suradnja s Vladom nije dovoljno elastična
Vidi originalni članak

Guverner Željko Rohatinski prvi je put nakon saborskih kritika hadezeovca Gorana Marića otkrio što misli o tome.
- Monetarna politika HNB-a može stvoriti duboku krizu i veće zaduživanje ionako prezadužene Hrvatske - rekao je tada Goran Marić, dodajući da HNB precijenjenom kunom ojačava uvozne monopole.
Željko Rohatinski je rekao da Jadranki Kosor nije prijetio ostavkom, ali je od nje tražio da mu otvoreno kaže stoji li HDZ iza napada na njega. Kaže da nije tražio kažnjavanje Marića. No ako je to stav HDZ-a, onda suradnja Vlade i HNB-a nije moguća, pojasnio je guverner. Dodao je da su ga nakon toga počeli napadati s raznih strana, kao čovjeka čija taština ne trpi kritike. Vjerojatno je imao na umu oštar komentar Glasa Koncila, u kojemu ga je Ivan Miklenić, urednik i komentator, prozvao kao ucjenjivača koji vladi pokazuje mišiće.
- Ništa od toga ne stoji, rekao je guverner, dodajući da motivi napada mogu biti dvojaki. S jedne strane, riječ je o pokušaju “da se podijeli odgovornost i skrene pozornost sa Vlade na središnju banku”, s druge, riječ je o pritisku s ciljem da HNB oslobodi više novca. Guverner je primijetio da je ovaj napad, i po metodi i po društvenim i ekonomskim okolnostima, sličan onome iz 2008. godine. U nedjelju mu je uzvratila HDZ-ova siva eminencija, Vladimir Šeks.
- Treba biti suradnje s vladajućom strankom i koalicijom na vlasti i ona mora biti malo elastičnija i bolja te s manje žalaca - slikovito se osvrnuo Šeks dodajući da je to bilo prijateljsko upozorenje za bolju suradnju.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • danka000 14.03.2010.

    ma Rohatinski bi trebao sve sterati u p.m.i hdz i Kosoricu i Hrvatsku i otici negdje drugdje raditi.tamo gdje ce ga cijeniti i postivati s obzirom da ima ne veliko nego preveliko znanje za razliku od klosara sto ga napadaju.

  • Siljota 14.03.2010.

    Ne paše vam Rohatinski kad nije lopov ko i vi. Da nije njega već bi odavno bankrotirali

  • vilhelm 14.03.2010.

    Što se bunite kada smo zato glasali Kakav narod takva vlast.Radnici svaki dan dobivaju otkaze seljaci na ulicama,a mi kažemo da je vlada dobra.Kada se budemo osvijestili biti če nam kasno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare