To je to što me zanima!

Seksualni skandal: Još dvoje čileanski biskupa dalo ostavke

U priopćenju Vatikana objavljenom u petak kaže se da su prihvaćene ostavke Carlosa Eduarda Pellegrína Barrere iz biskupije Svetog Bartolomeja u Chillanu i Cristiana Enriquea Contrerasa Moline...
Vidi originalni članak

Papa Franjo prihvatio je ostavke još dvojice čileanskih biskupa, pa ih je sada ukupno sedam koji su u toj zemlji odstupili otkad je njezinu crkvu potresao seksualni skandal.

U priopćenju Vatikana objavljenom u petak kaže se da su prihvaćene ostavke Carlosa Eduarda Pellegrína Barrere iz biskupije Svetog Bartolomeja u Chillanu i Cristiana Enriquea Contrerasa Moline iz biskupije San Felipe.

U oba slučaja, papa Franjo je postavio druge biskupe da vode biskupije do daljnjega.

Papa je u lipnju već prihvatio ostavke petorice biskupa, mjesec dana nakon što su svi čileanski biskupi ponudili ostavke na izvanrednom sastanku s Papom održanom zbog optužbi za prikrivanje seksualnih skandala u toj zemlji Latinske Amerike.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 22.09.2018.

    Ne zanimaju me njihove ostavke, zanima me da kazneno odgovaraju kao i svaki stanovnik na zemlji! U zatvor s njima!

  • zek 22.09.2018.

    Crkva je gotova ..postala je mreza pedofila+homo+masoni....nemres vise normalnoga svecenika naci sotonisti su se inflitirali u crkvu...vatikan ih je prepun imaju love da zaustave svjetsku glad ali ne zele... spavaju na tisucama tona zlata u vatikanu...mozda i bolje jer ta institucija mora pasti da bi vjera ponovo procvala...kraj svjeta je blizu

  • matura 21.09.2018.

    D v a biskupa, dvoje je par (muško/žensko ili sl.)

Komentiraj...
Vidi sve komentare