To je to što me zanima!

Novinarku CBS-a na slavlju u Kairu seksualno napali i istukli

Dopisnica CBS-a Lara Logan oporavlja se u američkoj bolnici nakon seksualnog napada i premlaćivanja dok je izvještavala sa slavlja nakon Mubarakove ostavke
Vidi originalni članak

Američku novinarku Laru Logan su seksualno napali i pretukli na trgu Tahrir u Kairu nakon što je egipatski predsjednik Hosni Mubarak u petak podnio ostavku. Stajala je među prosvjednicima na trgu Tahrir i izvještavala za CBS. 

CBS je rekao u izjavi kako je oko njezinog tima i osiguranja bio element opasnosti. Rekli su kako je gomila od 200 ljudi pomahnitala. Lara se odvojila od svoje grupe i pretrpila, kako kažu iz CBS-a, 'brutalno seksualno zlostavljanje i premlaćivanje'. Spasila ju je grupa žena i 20-ak egipatskih vojnika. Vratila se kući u subotu, ali su je odveli u bolnicu. Majka dvoje male djece mogla bi uskoro kući. Izvor kaže kako je iznenađujuće dobro s obzirom na sve što je prošla. Tjedan dana prije napada, uhitila ju je egipatska vojska i nakon toga je napustila zemlju. Međutim, osjećala se dužnom da se vrati i prenosi događaje s prosvjeda, piše Newser

- U krvi mi je da budem na ulici i slušam ljude i prenesem događaje najbolje što mogu - rekla je  Lara prije napada. 

Prosvjednici su slavili, grlili se i plakali nakon što je Mubarak konačno podnio ostavku. Međutim, još nekoliko žena prijavilo je neku vrstu seksualnog zlostavljanja. Najmanje 140 novinara napadnuto je ili ozlijeđeno za vrijeme 18 dana prosvjeda, a egipatski novinar je poginuo. Logan radi na CBS-u od 2002. godine. Izvještavala je iz Afganistana i Iraka.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • eurodiesel 16.02.2011.

    Ma suuuper...sad to napravite kod nas(taj famozni Kairo)..eh sad..čija će mama, djevojka, auto ili trgovina platiti manje bitno...(ovo je sarkazam...a i za shvaćanje sarkazma i dubokoumnije poruke su potrebni određeni intelektualni kapaciteti)!!

  • bozanic 16.02.2011.

    To je rizik posla, takve se stvari događaju i kod nas

  • SALSA FAN 16.02.2011.

    joooojjj da mi je 5 miliona, kupim si fino jednu nuklearku od 100 kilotona dosta za jedan grad kao Egipat. Bombssss aaawwaaayyyy !

Komentiraj...
Vidi sve komentare