To je to što me zanima!

'Seli se' 800 inspektora: Vlada će ukinuti Državni inspektorat

Svi inspektori koji rade u pet područnih jedinica (u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Varaždinu i Osijeku) bit će raspoređeni u razna ministarstva, ovisno o području kojim se bave
Vidi originalni članak

Državni inspektorat, neovisno i zasebno tijelo koje je osnovano prije 15 godina, prestaje postojati s početkom iduće godine, piše Novi list kojem su tu informaciju potvrdili iz Vlade. 

Svi inspektori, njih oko 800 koji rade u pet područnih jedinica – u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Varaždinu i Osijeku, zajedno sa zaposlenima u središnjici Inspektorata u Zagrebu, bit će raspoređeni u nekoliko ministarstava, ovisno o području kojim se bave. 

Ministarstvo rada Miranda Mrsića dobit će svoju, inspekciju rada, inspektori zaštite potrošača, trgovine, usluga, općenito gospodarska inspekcija, odlazi pak u Ministarstvo gospodarstva.  

Otpuštanja, piše Novi list, neće biti, jer inspektora u državi ionako nema dovoljno, no dosta bi ih moglo završiti u prijevremenoj mirovinu. Više od 50 posto inspektora, njih čak 416, imaju više od 50 godina.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • BrankaKunješić 04.10.2013.

    sve bi ja njih malo na burzu i možda bi im dala 1600 kn na 3 mjeseca pa da vidim di,kada i kako će se zaposliti sa toliko godina kad sam ja sa 30 već prestara,al na kraju će oni ipak dobiti zasluženu mirovinu i to povišenu ne kao obićni radnik,ma fuj gadite mi se,jadna nam je država...............

  • zng108 04.10.2013.

    treba ih preseliti na biro medu nezaposlene,,,,,,,,sve su to korumpirani ljudi koji su primali mito i nisu radili svoj posao jedne sam prilke pisao o jednom inspektoru kako je primao mito pa sam dobio izbrisan komentar jer sam napisao njegovo ime,,,,,,ali stojim iz toga nek me pozovu svjedocicu protiv njega,,,,,,,,

  • duniko 04.10.2013.

    uvijek sam se pitao sto drzavni inspektorat zapravo radi kad svak ima svoje inspektore?!? i eto ti sad ispada da su stvarno bezveze postojali! koliko je takvih institucija u drzavi, ne moze ni amerika to financirat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare