To je to što me zanima!

Seljaci će blokirati granice ako se ne ispune zahtjevi

Seljaci će u četvrtak traktorima blokirati granice prema BiH, Mađarskoj i Srbiji ako Vlada ne ispuni zahtjeve vezane uz cijenu pšenice i uljane repice
Vidi originalni članak

Seljaci će traktorima blokirati granične prijelaze prema BiH, Mađarskoj i Srbiji na području Slavonije i Baranje. Blokada će započeti u četvrtak u 11,55 sati ukoliko do tada ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi, odlučeno je na sastanku koordinacije četiriju seljačkih udruga. Seljaci traže jedinstvenu cijenu pšenice od 1,25 kuna po kilogramu i uljane repice od 2,50 kuna po kilogramu te hitnu isplatu poticaja za 2008. godinu. Najave o dodatnom smanjenju cijena pšenice ispod 78 lipa po kilogramu osudili su i predstavnici Udruge Brazde, HSS-a Vukovarske županije i Udruge poljoprivrednih proizvođača središnje Hrvatske, piše Jutarnji list.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • user_34983 24.08.2009.

    kad su to dalmatinci nešto blokirali jer im nije isplaćen poticaj za masline ili sl. naši seljaci su se zato što su duigi niz godina bili navikli na razno razne poticaje nažalost pretvorili u samo još jedne državne uhljebe. zna li itko da hrvatska prodajom tune zaradi više love nego cijelom poljoprivrednom proizvodnjom? ova država živi od turizma. pa i ti seljaci. i sad če oni zatvorit prijelaze!!! i gle čuda opet radi pšenice!!!

  • blackwolf 24.08.2009.

    Pazi ironije o protestu seljaka par redova...a bitno je da je Rozga prekinula s dečkom i da je slobodna, STRAŠNO...mislim da se ovdje u ovoj državi pridodaje važnost krivim stvarima

  • milangirl86 23.08.2009.

    Jedina Seljačina je ovdje nogometaš! Krelac jedan,dosta su ljude zajebavali!! Blokirajte hrv-slov. i hrv.-mađ. granicu ,da se ukakaju :-)!! Na ulicu!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare