To je to što me zanima!

Seljaci: Cijena od 76 lipa za kg pšenice je sramotna

Seljaci su nezadovoljni cijenom pšenice koju su predložili otkupljivači. Željko Mavrović još traži najbolju cijenu za otkupljivače i seljake...
Vidi originalni članak

Otkupljivači su predložili da otkupna cijena pšenice bude kao na europskoj burzi umanjena za 30-40 eura po toni. To se svodi na cijenu od 76 lipa, što nam je neprihvatljivo i smatramo to podcjenjivanjem. Dogovorili smo sastanak u srijedu u 10 sati, a ako se ništa ne dogovorimo, onda ćemo spriječiti ulazak poljoprivrednih proizvoda u Hrvatsku dok se ne potroše naši proizvodi, izjavili su predstavnici udruga seljaka. U ime Vlade pregovarali su njezini potpredsjednici Jadranka Kosor i Damir Polančec te ministri Ivan Šuker, Božidar Pankretić i Petar Čobanković.
- Ne zanimaju nas trgovački aranžmani oko cijene pšenice. U tom trgovačkom aranžmanu naši građani ne jedu jeftiniji kruh niti koriste jeftinije brašno. Mi samo tražimo cijenu koja može kvalitetno anulirati cijenu proizvodnje - objasnio je Slavko Novaković. Šef HSS-a Željko Mavrović rekao je da cijena od 76 lipa po kilogramu nije konačna te da se još traži najbolje rješenje i za otkupljivače i za seljake.
- Cijena od 1,25 kuna za kilogram pšenice je previsoka, a cijena od 76 lipa daleko od realnosti. Nastojat ćemo se u poticajima približiti cijeni od 1,25 kuna - rekao je Mavrović.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • user_37230 27.06.2009.

    Sramota i to velika, kao i to da se oni koji u stvari ni neznaju šta je to \"seljački\" kruh sprdavaju od seljaka i njhovih problema.

  • Zeljk0 27.06.2009.

    bitno da ja Jaca na prvoj fotki u grlo planu! vedra i nasmijana unatoc crnim oblacima nad hrvatskom drzavom......

  • putnik1 26.06.2009.

    oni bi neku \'\'realnu cijenu\'\' a ima uvoza po 70 lipa/kg iz madarske i drugih zemalja kolko oces

Komentiraj...
Vidi sve komentare