To je to što me zanima!

Seljaci ne odustaju: Opet su blokirali vinkovačku obilaznicu

Seljaci traže da im se isplate potpore u punim iznosima i da cijena plavog dizela bude četiri kune. Traže i deblokadu svih računa seljaka te izradu državne strategije
Vidi originalni članak

Slavonski seljaci u utorak su opet izašli na ceste i blokirali vinkovačku obilaznicu kod Jarmine, državne ceste kod Gradišta i Bošnjaka te kod Ilače nedaleko od Tovarnika, javlja HRT. Vođa prosvjeda Tomislav Pokrovac kaže da neće odustati dok im netko iz Vlade ne ponudi razgovor. Traže da im se isplate potpore u punim iznosima i da cijena plavog dizela bude četiri kune, odnosno jednaka i za ribare i za poljoprivrednike. Traže i deblokadu svih računa seljaka te izradu državne strategije poljoprivredne proizvodnje za narednih 10 godina. U međuvremenu, mještani Jarmine već danima do Vinkovaca idu poljskim putovima te traže hitnu deblokadu ceste.

>>>Izvorni tekst možete pročitati ovdje

Idi na 24sata

Komentari 29

  • MarijoMihordin 16.03.2011.

    problem je u tome što se bore za krive stvari umjesto da se bore da se pojača izvoz tada nebi trebalo ni poticaja ni ičega. ovako je to kao da umiručem umjesto potrebne operacije nudite tabletu i nadate se da će ozdraviti. a kako da se popravi stanje kad nam EU brani da izvozimo što proizvedemo i još će nam zatvoriti i šečerane.

  • nogometas05 15.03.2011.

    Ni u jednoj normalnoj zemlji ovoga nema,da se smije blokirat drzavna cesta ili bilo koja druga i istjerivat nekakvu pravdu...pod hitno mijenjat zakone a ove .... ako treba i silom maknut sa ceste ili jos bolje opalit ih masnu po đepu...a sto se Pokrovca partizančine Retkovačke tiče nadam se da će se uskok,dorh ili netko treci sjetit malo i po njemu procesljat jer frajer nema cega nema a drzavu muze kako stigne...bando jedna seljacka danas se vozim i gdje god pogledam pravi seljak marljivo radi,njive su pune traktora i mehanizacije,ali ne one milijunke kao vase koju ste izvukli za sminku na konto pronevjerenih poticaja..pravi se ljak je uizeo poticaj i radi dok vi neradnici se bavite politkanstvom...ne jamcim za s voje postupke budem li se opet vozao 30 km dulje da bih casno i savjesno obavio posao koji svaki dan moram raditi..gadite mi se!

  • robi24 15.03.2011.

    treba vas sve "pametne" poslat na selo radit određeno vrijeme, mislim da bi vas 99% promijenilo svoje mišljenje....ne bi tu pametovali...vidjeli bi malo kak je to...

Komentiraj...
Vidi sve komentare