To je to što me zanima!

Seljaci neće sutra u prosvjede, idu kod premijera Milanovića

Na ulice nećemo izlaziti dok ne vidimo kakav je ishod sastanka. No, to ne znači da možda već sredinom ili krajem tjedna nećemo ići u prosvjede, rekao je Petar Pranjić
Vidi originalni članak

Seljački prosvjedi se odgađaju jer je zatražen prijem kod premijera Zorana Milanovića. Zaključak je to seljačkih vođa koji su se okupili u baranjskom Čemincu.

- Na ulice nećemo izlaziti dok ne vidimo kakav je ishod sastanka koji bi se trebao održati početkom tjedna u Zagrebu. No, to ne znači da možda već sredinom ili krajem tjedna nećemo ići u prosvjede - rekao je Petar Pranjić, predsjednik Udruge "Baranjska brazda" koji je okupio oko 120 predstavnika poljoprivrednih udruga iz cijele Hrvatske. 

Oni su na adresu Ministarstva poljoprivrede i Vlade uputili svoje zahtjeve. U njima, između ostaloga, traže brzu izradu strategije razvoja hrvatske poljoprivrede zbog zaštite sela i obiteljskih gospodarstava, ali i prilagodbu Zakona o poljoprivrednom zemljištu obiteljskim gospodarstvima.

- Tražimo da se legalizacija poljoprivrednih objekata obavi po slovenskom sistemu na osnovi Arkoda po cijeni od 1 kune, kao i da seljaci pod hitno trebaju saznati što se sve potpisalo u njihovo ime u pretpristupnim pregovorima s EU - naveo je neke od zahtjeva Pranjić te napomenuo i kako su zatražili da se rebalansom proračuna ne smanjuju sredstva namijenjena poljoprivredi.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • RobertKovačić 12.02.2013.

    Seljaci se zele obogatit,a oni su stvoreni da budu siromasni i punoo nam je jeftinije uvozit stvari nego od ovih nasih seljacina...i zasto vojska ne dode kad su prosvijedi da ih sve strpa u remetinec.

  • antun090909 11.02.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • ZeusEx 11.02.2013.

    Hhehhehh odma svi seljaci na biroooooooooo nek rade kao i drugi za placu izernu i bez poticaja heheh nebi ja njima dao nista NITKO ih netjera da rade to sto rade svi na biroooooooooooo

Komentiraj...
Vidi sve komentare