To je to što me zanima!

Seljaci pokreću tužbu: Oštetili su nas za više od milijardu kn

Tužbu su urudžbirano dobili, osim Josipovića, Milanović, Agencija za plaćanje i Ministarstvo poljoprivrede pa čekamo njihovu reakciju i očitovanje, kaže Pokrovac
Vidi originalni članak

Stožer se sastao ovdje u Retkovcima kako bi one koji nisu bili kod predsjednika Josipovića izvijestili što je dogovoreno i što ćemo dalje poduzeti u vezi naše tužbe koju ćemo proslijediti u Bruxelles. Prikupljanje potpisa seljaka koji su sudjelovali u prosvjedu ili nisu, a podupiru nas, ide planiranom dinamikom i te potpise ćemo predočiti EU parlamentu. Neka vide koliko je oštećenih hrvatskih seljaka - rekao je u nedjelju Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka, javlja Večernji list

Pokrovac napominje da ako dobiju pravnu bitku i njihova se tužba povoljno riješi, svi koju su se potpisali, 'dobit će ono što im država duguje i ako međunarodni sud odredi, morat će platiti'. 

- Tužbu smo sročili i tu nam pomažu pravni stručnjaci, a dobili su je urudžbirano, osim predsjednika Ive Josipovića, premijer Zoran Milanović, Agencija za plaćanje i Ministarstvo poljoprivrede pa čekamo njihovu reakciju i očitovanje - kaže Pokrovac. 

Podsjetio je kako su u tužbi naveli da je država, neisplatom zaostalih poticaja, seljacima nezakonito oduzela novac. Kaže kako su spremni Agenciji za plaćanje predočiti podatke koliko su seljaci dobili poticaja pa neka ih usporede s podacima o isplatama koje ima Agencija.

- Oštetili su nas za preko milijardu kuna - tvrdi Pokrovac.

Idi na 24sata

Komentari 118

  • elf 02.09.2013.

    Gospodo seljaci da niste podizali silne kredite da bi si kupili sto vece traktore za opg u kojemu je prijavljen 1 radnik, a ima 6 traktora i to ne znas koji je veci, a poticaje trosili na kupnje sto vecih automobila sada vam ne bi bio problem poticaj sto ga niste dobili jer ne bi bili duzni bankama koje vas stiscu. P.S. cast pojedincima ...

  • DIgad 02.09.2013.

    Je, gosn Pokrovac evo misli da je on to i zaslužio, ostatak Hrvata izgleda da nije, jer se ne muče i ne rade kao on.Sram nas bilo kad ne razumijemo njihove muke.?!!!!, Oni naše sigurno razumiju pa svake godine blokiraju ceste, štrajkaju i sl.

  • Vražji Vrag 02.09.2013.

    Kod mene u naselju nitko ne pokosi niti grabu uz cestu, a kamo li polja i livade. Sve je zapušteno i rasti stabla debljine 40 cm iz kanala i po njivama (okolica Velike Gorice).

Komentiraj...
Vidi sve komentare