To je to što me zanima!

Seljaci zbog cijene pšenice opet prijete blokadom cesta

Poljoprivrednici su zatražili pomoć ministra Petra Čobankovića obzirom da im otkupljivači još nisu ponudili cijenu pšenice.
Vidi originalni članak

Poljoprivredna komora želi da HBOR s oko 600 milijuna kuna kreditira poljoprivrednike s kunom za kilogram pšenice. Oni bi tada pšenicu mogli pohraniti i čekati povoljnu cijenu. Seljaci kažu da su ponovno spremni prosvjedovati na cestama u traktorima ako im se taj uvjet ne ispuni. Zatražili su i pomoć ministra Čobankovića obzirom da im otkupljivači još nisu ponudili cijenu pšenice. Smatraju da bi se ove godine cijena mogla kretati od minimalnih kunu šezdeset pa do dvije i četrdeset za kilogram pšenice, piše Dnevnik.hr.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • 5252468 06.07.2011.

    Ja samo neznam zakaj vam je država dužna otkupljivati vaš proizvod prodajte si vi komu hoćete nađite si tržište gdje oćete konkurencije je velika i na zadnje zašto ju sijete a ko se ne isplati??

  • D. Kalic 06.07.2011.

    DOSTA JE treba reći i ovim "seljacima", uzimaju a ništa ne daju. Poticaji su jedino zbog čega rade zemlju. U biti, ovi "seljaci" i "zemljoradnici" su sramota našega agrara. Nisu imali ništa, a onda preko noći postaju moćnici koji svako malo izlaze na prosvjede. Država daje poticaj, a oni ništa ne predaju. Poticaji DA, ali kad predaju žito, ječam, kukurus i ostalo, pa da se vidi koliki je prinos, i po tome, poticaj. SRAMOTO JEDNA "SELJAČKA". Vratite zemlju onima koji su zemlju radili godinama prije nego su svi ovi novopečeni zemljoradnici vukli lonce po prašini. Uh, samo da mi je izaći na izbore, bez milosti i bez suda pouzimao bih svima, i onima gore i onima dolje koji su na bilo koji način krali. Nema toga papira koji mogu pokazati a da nije namješten. To svatko zna.

  • Nikola123_1 06.07.2011.

    vidim da se ovdje poljoprivrednici složno vrijeđaju, da su,citiram, lijena i glupa stoka,imaju 2 auta i traktor od milijun kuna itd. ajd,neka se jave oni koji su pisali takve komentare,a žive od poljoprivrede...jer da žive tako,ne bi ovo pisali...jel znate,da nema tih poticaja,da bi mojim roditeljima ostalo, nakon kaj se srede računi, dovoljno novaca da si svaki kupi lizaljku...jel znate da im je radno vrijeme od 4 u jutro do 8 na večer...jel znate da njih krave ne pitaju kada je državni praznik ili neki blagdan,jer moraju jesti...jel znate koliko se poljoprivrednik iznervira samo zbog posla....jel znate,da ponekad(a nekad i češće) poljoprivrednik umjesto love od otkupljivača mora uzeti neki prah(KAN,UREA...) ili kaj već daju...neka se jave koji to znaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare