To je to što me zanima!

Semafor pokazivao zeleno i za pješake i za vozače

Branka Repar prelazila je križanje u zagrebačkoj Dubravi. Pješacima je gorjelo zeleno svjetlo. No morala je pretrčavati jer je zeleno bilo i za vozila
Vidi originalni članak

Šetala sam sa psom u ponedjeljak oko 18.30. Na križanju Oporovečke i Šuškove avenije u Dubravi upalilo se zeleno za pješake. Krenula sam, ali sam vidjela da se automobili ne zaustavljaju, pa sam morala pretrčavati, rekla nam je čitateljica Branka Repar koja je snimila opasni semafor u zagrebačkoj Dubravi.
- Bilo je prometno i sreća je da nitko nije nastradao - kaže čitateljica. U Radnoj jednici za semafore Zagrebačkih cesta u srijedu su odmah poslali djelatnike na križanje Oporovečke i Šuškove.
- Naš je djelatnik provjerio semafor. No on je uredno radio - rekli su nam u srijedu u Radnoj jedinici Semafora Zagrebačkih cesta.
- Fotografija jasno prikazuje da je zeleno i za automobile i za pješake. Međutim, nejasno nam je zašto se semafor nije ugasio jer su programirani da se, ako prikazuje dva zelena svjetla, sam ugasi ili jednostavno žmirka žuto svjetlo - rekli su nam u Semaforima. U svakom slučaju, morat će to ispitati. Građane su pozvali da ih nazovu ako primijete da semafori ne rade dobro jer predstavljaju opasnost za sudionike u prometu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare