To je to što me zanima!

Separatisti iz zasjede ubili 12 ukrajinskih vojnika u Donjecku

Ubijeni vojnici pripadali su pokretu Desni sektor. Vođa pokreta objavio je da će njihova smrt biti osvećena. U srijedu bi ruski kamioni trebali stići do Ukrajine
Vidi originalni članak

Dvanaest ukrajinskih vojnika je ubijeno na zapadu Donjecka. Vojnici su pripadali skupini Desni sektor koja se borila za Ukrajinu protiv pro-ruskih separatista. Autobus kojim su se vozili iz zasjede su napali separatisti blizu željezničke stanice Petrovski. Autobus je vojnike prevozio u Donjeck koji je središte borbi pro-ruskih separatista i ukrajinske vojske. Vođa Desnog sektora Dmytro Yarosh je na svojoj Facebook stranici objavio da će ova ubojstva biti osvećena, prenosi The Moscow Times. 

Ruski kamioni s pomoći bi u srijedu trebali stići do Ukrajine

Konvoj ruske humanitarne pomoći bi u srijedu trebao doći do Ukrajine, ali još nije poznato na koji način će se pomoć prenijeti do kritičnih područja. Ukrajinska vlada se boji da bi Rusija pod krinkom pomoći mogla prevoziti oružje za separatiste. Pomoć je namijenjena stanovništvu regije Lugansk, gdje je stotinu tisuća civila ostalo bez struje, hrane i vode. Lugansk je pretvoren u utvrdu separatista, pa je opskrba hranom i vodom u prekidu.

Idi na 24sata

Komentari 91

  • evertonac 13.08.2014.

    više su dojadil ovi koji uspoređuju sa borovim selom,i domovinskim ratom!

  • Brckoboy Armel 13.08.2014.

    hmm ovi separatisti zive kukavice.vode gerilski rat i samo sa ledja i iznenada iz sume vrebaju...ovome nikad kraja

  • SOROSEVPLACENIK 13.08.2014.

    Kikiriki,zakaj se sramotis.Ja sam Hrvat i Slaven i ponosim se time,a ove tvoje teorije...Zasto se sramiti onoga kaj jesi jer nisi mogao birati gdje ces se rodit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare