To je to što me zanima!

Separatisti su srušili ukrajinski MiG, pilot iskočio na vrijeme

Ruski pobunjenici su kod Luganska, grada koji je pod njihovom kontrolom, srušili avion ukrajinske vojske koji je bio u misiji eliminacije veće grupe separatista
Vidi originalni članak

Ukrajinska vojska izvijestila je da su ruski pobunjenici srušili ukrajinski MiG. Nasreću, pilot se uspio na vrijeme katapultirati iz kabine te je prevezen na sigurno. Avion je srušen nedaleko Luganska, grada koji kontroliraju separatisti na istoku zemlje. 

Leonid Matyukhin, glasnogovornik ukrajinske vojske, izjavio se da je avion srušen usred ukrajinske akcije kojom se želi eliminirati 'veća grupa pobunjenika'. U isto vrijeme, separatisti tvrde da su uspostavili liniju opskrbe od Donjecka do Luganska te kreću u borbu protiv ukrajinske blokade tog grada. 

U Donjecku se pak već nekoliko dana vode borbe u kojim je u protekla 24 sata poginulo desetak ljudi. Čak 200 tisuća stanovnika Luganska već je tjednima bez vode i struje, baš kao i 40 tisuća stanovnika Donjecka. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Dubrava22 19.08.2014.

    Mig 29 je izuzetno teško srušiti čak i sa buk sustavom vidljivo je da su tu uključeni rusi sa S300 ili nečim slićnim, pored onih nestalih tenkova, artiljerijske podrške sa ruskog teritorija .... skupljaju se dokazi za što veću umješanost rusa vrijeme je da zapad reagira i upita Putina neka objasni neke stvari.

  • chill27 17.08.2014.

    hvala bogu al mig-29 nis nevalja da se razumjemo

  • baltazarrr 17.08.2014.

    Ukrajinci stavrno ne znaju da lete

Komentiraj...
Vidi sve komentare