To je to što me zanima!

Separatisti su zauzeli zgradu Središnje banke u Donjecku

Ne želimo više plaćati poreze Kijevu, odsad novac želimo ostaviti ovdje, rekao je jedan od separatista i dodao da snage reda nisu pokušavale spriječiti zauzimanje banke
Vidi originalni članak

Skupina naoružanih proruskih separatista u ponedjeljak je zauzela zgradu Središnje banke u Donjecku. Oleksandre Matjušin, jedan od naoružanih muškaraca koji s još nekoliko separatista stoji ispred zgrade rekao je kako je u tijeku sastanak o integriranju Središnje banke i ministarstva financija u Narodnu Republiku Donjeck, javlja AFP

- Ne želimo više plaćati poreze Kijevu, odsad novac želimo ostaviti ovdje - rekao je i dodao kako snage reda nisu ni pokušavale spriječiti zauzimanje banke, već su u tome i pomogli. 

Zaposlenici banke su pušteni, a građanima je poručeno da u taj dio grada niti ne dolaze te da je promet tom četvrti blokiran.

Donjeck i Lugansk, samoproglašene istočne ukrajinske regije su 24. svibnja proglasile ujedinjenje i nastanak države Nove Rusije.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • chill27 17.06.2014.

    trebaju Ukrajinci napravit OLUJU 2 I Jasenovac 2 i bit ce mir vjecni!ti rusi isti srbi samo bi otimali tudju zemlju...i nametali svoje slabijma stvarno ih je dosta vise...kad ce im se netko suprostavit jer je krajnije vrijeme!

  • PrijebnikKurac 17.06.2014.

    Prvo to nisu separatisti, to su ljudi koji su se samoraganizirali u odbrani, obitelji doma i domovine. Po istom principu kako su se nasi organizirali 1990. za obranu lijepe nase, i zelje da se razdvoje od Srbije. I nisu se tamo doselili jucer ili prekjucer tamo zive stoljecima, po nekim izvorima od 4 a po nekim od 9 stoljeca. Pronadjite dokaze o starosti Ukrajinskog jezika biti ce vam nesto jasnije.

  • mariocalabrese 17.06.2014.

    Tako je pala i Vukovarska banka za vrijeme takozvanog domovinskog rata?

Komentiraj...
Vidi sve komentare