To je to što me zanima!

Septičku jamu prazne u kanal pored rijeke Lomnice

U tvrtki N.T. Eko kažu kako su za to dobili dozvolu od Vodoopskrbe i odvodnje. U toj firmi tvrde da oni dozvale za izlijevanje sadržaja jama ne izdaju
Vidi originalni članak

U subotu ujutro sam išao u vožnju biciklom. Vidio sam cisternu tvrtke N.T. Eko koja se zaustavila uz rijeku Lomnicu kod Brezovice. Radnici su ispuštali sadržaj septičke jame u šaht na obali rijeke, rekao je naš čitatelj B.P. koji je snimio fotografiju.
- Došao sam do radnika i rekao im da ću ih prijaviti, no oni su samo šutjeli. Koliko ja znam u Zagrebu postoje samo dva mjesta na kojima se smije izlijevati sadržaj jama. Ovo je ravno ekološkoj katastrofi - smatra B.P. iz Hrvatskog Leskovca. U tvrtki N.T. Eko tvrde da su od tvrtke Vodoopskrba i odvodnja dobili dozvolu da sadržaj jama izlijevaju na spomenutoj lokaciji.
- Prije smo sadržaj jama ispuštali kod benzinske pumpe, no sada to više ne smijemo. Kod Lomnice je odvodni kanal pa su nam u Vodoopskrbi rekli da tamo smijemo voziti sadržaj jama - kažu u firmi N.T. Eko. U prozvanoj podružnici Zagrebačkog Holdinga objašnjavaju da je Gradski ured za zdravstvo odobrio da se sadržaj jama izlijeva samo u Ulici Josipa Lončara na Jankomiru i kod okretišta tramvaja na Mihaljevcu.
- Vodoopskrba i odvodnja ne izdaje nikome niti je izdala nikakvu dozvolu  niti rješenje za izlijevanje sadržaja septičkih jama na području Zagreba - stoji u priopćenju Vodoopskrbe i odvodnje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare