To je to što me zanima!

Šešelj tražio mirovinu od BiH: Doktori ga proglasili invalidom

Na temelju prijeratnog radnog staža u BiH, Šešelj je i podnio zahtjev za invalidskom mirovinom, a nalaz da je invalid prve kategorije ispisali su liječnici iz Beograda
Vidi originalni članak

Haaški optuženik za ratne zločine Vojislav Šešelj zatražio je od Bosne i Hercegovine da mu osigura isplatu mirovine na temelju invalidnosti. Kako javlja Dnevni avaz, mirovinu će vjerojatno i dobiti jer su preporuku za to dale liječničke komisije Srbije i Federacije BiH koja ga je proglasila invalidom prve kategorije.

Šešelj je 80-ih godina 20. stoljeća bio zaposlen kao asistent na Fakultetu političkih znanosti u Sarajevu (FPN). Tamo je zbog nacionalističkog djelovanja dobio otkaz te je potom preselio u Beograd nastavivši političku karijeru u Srbiji.

Na temelju prijeratnog radnog staža ostvarenog u BiH, Šešelj je i podnio zahtjev za invalidskom mirovinom, a nalaz da je on invalid prve kategorije ispisali su liječnici koji su poslani iz Beograda u Den Haag kako bi tamo utvrdili njegovo zdravstveno stanje.

Dijagnozu beogradskih liječnika u Šešeljevu je slučaju, sukladno propisima, morao potvrditi i Institut za medicinska vještačenja zdravstvenog stanja FBiH, a stručnjaci te ustanove potvrdili kako je riječ o nespornoj invalidnosti iako haaškog optuženika nisu ni vidjeli.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • Damirčica 06.12.2014.

    Pa bas zbog ovoga nebi trebao dobiti mirovinu. Šešelj je 80-ih godina 20. stoljeća bio zaposlen kao asistent na Fakultetu političkih znanosti u Sarajevu (FPN). Tamo je zbog nacionalističkog djelovanja dobio otkaz te je potom preselio u Beograd nastavivši političku karijeru u Srbiji.

  • ramesses 06.12.2014.

    Pa u neku ruku on i jeste invalid, ali u glavi. Dabogda se ponovo rodio, ali kao hrvat.

  • Ifeoma Nnenna Dieke 06.12.2014.

    Može, samo dođi na šalter potpisat zahtjev.

Komentiraj...
Vidi sve komentare