To je to što me zanima!

Šešelja puštaju na privremenu slobodu zbog lošeg zdravlja?

Sud u Den Haagu tražio je u srijedu od Nizozemske i Srbije da do 18 sati daju svoje mišljenje o eventualnom privremenom puštanju na slobodu Vojislava Šešelja
Vidi originalni članak

Sud u Den Haagu tražio je u srijedu od Nizozemske i Srbije da do 18 sati daju svoje mišljenje o eventualnom privremenom puštanju na slobodu Vojislava Šešelja zbog njegovog pogoršanog zdravstvenog stanja, objavio je ICTY

Vladu Srbije pozvali su da potvrdi može li osigurati i garantirati da Šešelj neće doći u kontakt sa žrtvama i svjedocima i da će se vratiti na Sud čim se to zatraži, što je vlada potom i učinila garantirajući za Šešelja. 

Te garancije podrazumijevaju da se Šešelj u pravno obavezujućoj formi, izjasni da će poštovati sve uvjete za njegovo puštanje na slobodu koji budu dogovoreni ili koje odredi Tribunal, piše Blic.

- Vlada Srbije je spremna dati garancije za njegovo privremeno puštanje na slobodu, pod uvjetom da se optuženi Vojislav Šešelj izjasni da će poštovati sve uvjete koje odredi nadležno sudsko vijeće Haškog tribunala, kao i da prihvaća garancije Vlade Srbije, imajući u vidu da ih je do sada odbijao - rekao je potpredsjednik vlade i predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Iste garancije vlade Srbije tražene su i početkom srpnja, ali je Šešelj tada odbio te garancije i priopćio da neće poštivati nijedan od uvjeta Tribunala. 

Idi na 24sata

Komentari 346

  • Kara Marko_1 06.11.2014.

    Bez komentara!!! Žalosno !!!!!

  • jure23 06.11.2014.

    dabogda patio godinama u najvećim bolovima, mukama, nikada našao spokoja i mira, sjeme mu se velikosrpsko četničko zatrlo..

  • koca58 06.11.2014.

    Možemo mi pričati i ovo i ono ali da Hag ima dovoljno dokaza ,već bi ga osudili, ali njima to izgleda nije u interesu , jer pokojni Đinđić je rekao Del Ponte, vodi ga i nevraćaj ga više.

Komentiraj...
Vidi sve komentare