To je to što me zanima!

Šesta u nizu: Cvjetkovićima u petak prijeti nova deložacija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Potporu su im u utorak pružili sindikalist Željko Stipić i Mijat Stanić koji su pozvali članstvo da u petak dođu na zagrebački Bukovac i obrane obitelj od deložacije
Vidi originalni članak

Obitelj Cvjetković sa zagrebačkog Bukovca, koju su novi vlasnici njihove kuće već nekoliko puta pokušali deložirati, upozorili su u utorak ispred Općinskog građanskog suda u Zagrebu da im u petak u 9 sati prijeti još jedna deložacija .

Njihov problem s pravosuđem nastao je kada je Općinski građanski sud prodao njihovu kuću izvjesnom Borisu Žibratu iako je pola kuće bilo na ime Marije Cvjetković, a sav kredit pri Croatia banci na ime Tomislava Cvjetkovića. U međuvremenu se na sudu pokazalo da dug nije niti postojao .

Potporu su im u utorak pružili sindikalist Željko Stipić koji je članstvo pozvao da u petak dođe na Bukovac kako bi spriječili deložaciju "pravne države".

Sindikalist Mijat Stanić također je pozvao svoje članstvo i posebno apelirao da pomognu Cvjetkovićima u petak svi oni koji su kao izbjeglice i prognanici osjetili kako je to ostati bez svoga doma.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video


Idi na 24sata

Komentari 28

  • jorgovanjorgovan 08.07.2015.

    Ma potrosli lovu a kad treba vratiti onda su svi drugi krivi samo oni ne

  • jorgovanjorgovan 08.07.2015.

    Napokon pravda,delozacija se mora provesti a oni da su uredno placali kredit do toga nebi doslo

  • mmzg 08.07.2015.

    Delozacija POTPUNO OPRAVDANA! Ova nekretnina Cvjetkovicima nije djedovina ni očevina i nisu je kupili već je T.Cvjetković 1989 sklopio ugovor o dozivotnom uzdrzavanju sa staricom Marijom Horvat koja je umrla nakon nepune dvije godine. Cvjetkovici su tu nekretninu koja je bila bez tereta 90-tih godina dobrovoljno zalozili za hrpu casha, gotovo 400 tisuca (tada) maraka. Sve vidljivo u izvatku iz zemljisnih knjiga k.o. Remete. Gospodja Cvjetković je jako dobro poznavala tematiku kreditiranja jer je i sama nekada bila osnivačica i vlasnica kreditne zadruge NUMMUS. Ciljano su išli na to da samo Tomislav C. sklopi ugovor o dozivotnom osiguranju, ciljano se samo Tomislav C. upisao kao vlasnik poslije smrti starice, ciljano je samo Tomislav C. zalozio nekretninu, a kad od 1999. vise nisu placali nikakve rate- e onda na scenu stupa gospodja Cvjetković govoreci da je nekretnina bracna stecevina. E, gospodjo Cvjetkovic, pravda je spora ali stize kad tad! Cvjetkovici potpuno za dzabalesku zive u toj nekretnini od 1999 godine, od tada ne placaju kredit, a već 5 godina novom i zakonskom vlasniku ne placaju najam. Onom istom vlasniku koji je nekretninu posteno platio stotinama tisuća kuna predbacuju kupnju za bagatelu, a ti isti Cvjetkovici su do tog imanja dosli njegovanjem bivse vlasnice manje od dvije godine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare