To je to što me zanima!

Sestre umrle Rine Benčić: Mama, gdje je naša seka?

Liječnica buzetskog doma zdravlja nije prepoznala teško stanje 10-mjesečne Rine, tvrde utučeni roditelji Jasmina i Mladen Benčić
Vidi originalni članak

Tihi jecaji i bolni krici parali su tišinu u petak navečer u kući obitelji Jasmine (27) i Mladena (35) Benčić u selu Baredine pokraj Buzeta. Prazna kolijevka s lutkicom, zekom i psićem, s malom dogorjelom svijećom pored, govori sama za sebe.
Za smrt 10-mjesečne Rine, koja je u petak prijepodne umrla zbog najobičnije viroze, roditelji krive liječnicu buzetske Hitne pomoći koja, kako kažu, nije prepoznala ozbiljnost djetetova stanja kad su zatražili pomoć. Zbog toga je mala Rina tjedan dana u riječkom KBC-u s teškim oštećenjima mozga i vitalnih organa provela u komatoznom stanju priključena na aparate. Sestrice Marcela (5) i Dorotea (3) znatiželjno propitkuju mamu zašto su se vratili kući bez Rine, ne shvaćajući da je više neće vidjeti. Shrvani roditelji Rinu opisuju kao zdravu i živahnu bebu koja je već sa 10 mjeseci radila prve korake i izgovarala prve riječi.
- Pripremali smo se za njen prvi rođendan i učili je puhati svijeće koje neće nikad ugasiti - jecaju roditelji. Za smrt svoje bebe krive buzetske liječnike i traže njihovu ispriku, bar onu ljudsku. 
- Nemamo snage vući se po sudovima. Znamo da će se opet sve zataškati. Želim samo upozoriti druge roditelje da dobro paze što i kako rade neki liječnici i da ne dožive ovakvu tragediju - ogorčena je majka.


IZ HITNE JE PUSTILI KUĆI...
Malu Rinu roditelji su doveli u Hitnu nakon što je imala 15 proljeva u jednom danu. U Hitnoj su im rekli da ima virozu i lakšu dehidraciju. Bebi su već tada usne bile modre. Dan kasnije pedijatrica ih je poslala u KBC Rijeka. No, bilo je prekasno...

Idi na 24sata

Komentari 15

  • user_17340 10.10.2007.

    Najiskrenija sućut roditeljima.Ja sam isto iz Buzeta i ispričat ću Vam što se meni dogodilo na istoj toj hitnoj.Dana 21.01.2007., nedjelja oko 09 h ujutro došla sam na hitnu s jako otečenom lijevom nogom (30-tak dana nakon poroda).Sestra je bila sama i rekla da doktorice nema i da dođem za pola sata,a kad sam joj pokazala nogu nije me htjela ni pogledati i lijepo me otpilila.Otišla sam kući i zvala nakon pola sata,ali doktorice još uvijek nije bilo i rečeno mi je da opet zovem za pola sata,pa za sat vremena...Na kraju došla sam opet na hitnu oko 15 sati,odakle me doktorica odmah uputila na KBC Sušak gdje mi je dijagnosticirana tromboza dubokih vena i rečeno da sam došla u zadnji čas i da sam mogla izgubiti nogu,a da sam bila odmah poslana u bolnicu ujutro bila bi samo upala vena,a tako sada sam na Marivarinu već 9 mjeseci u 28.godini života.Hvala sestri i odgovornim liječnicima na hitnoj.

  • bojandinamo 07.10.2007.

    Ma dajte ljudi iskazite duboku sucut u ovakome trenutku a ne ko babe ogovarati medicinsko osoblje i pljuvati po njima sada su svi medicinari u Hrvatskoj krivi.A kada bol nestane onda doktori vi ste super spasili ste me a ako ne uspije medicinarima se neradi samo sjede i piju kavu neznate vi koliko je to gorka kava.Kao da ste svi vi bezgrjesni u svome poslu samo sto je nas posao puno osjetljiviji od drugih jer je u pitanju ljudski zivot.Nazalost dogodilo se to sto se dogodilo moja iskrena sucut.Neka krivac odgovara .

  • enčy 07.10.2007.

    A šta da vam kažem? Ja sam bila trudna i dobila krvarenje.Liječnik mi je rekao sjedite i čekajte red .Nakon sat i pol u čekaonici iskrvarila sam i izgubila dijete....a da sam možda d ošla s kuvertom tko zna možda bi me i primili preko reda.A kad malo dijete dovedeš na hitnu oni nemaju pojma i samo kažu mi nismo pedijatri već liječnici opće prakse.Nitko ne zna kad će ga nešto zabolit ali jadan ti je onaj koga zaboli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare