To je to što me zanima!

Sletio s ceste: Iz provalije kod Karlobaga izvukli motociklista

Motociklist je u ponedjeljak s dionice Jadranske magistrale kod Karlobaga sletio u provaliju te je Hitna pomoć pozvala spašavatelje GSS-a kako bi ga izvukli sa nepristupačnog terena
Vidi originalni članak

Mađarski motociklist (43) je  sletio u provaliju s Jadranske magistrale podno Velebita, kod Karlobaga u ponedjeljak oko 13 sati.   

Ležao je u provaliji s teškim i po život opasnim ozlijedama, a hitna pomoć nije mogla do njega. Pozvali su GSS-ovce koji su ga brzo izvukli, no umro je deset sati kasnije u zadarskoj Općoj bolnici. 

- Motociklist je pao u teško pristupačan teren. Tim Hitne medicinske pomoći nije bio u mogućnosti samostalno izvući unesrećenog motociklistu. Gorski spašavatelji odmah po pozivu krenuli su na intervenciju znajući da je u ovakvim situacijama svaka minuta dragocjena. Stanje unesrećenog po dolasku spašavatelja bilo je nestabilno te je zahtijevalo brzo izvlačenje i hitan transport do bolnice. U 13.56 sati spašavatelji su izvukli unesrećenog i predali ga u kola hitne medicinske pomoći - rekli su nam u gospićkoj stanici GSS-a te dodali upozorenje da je dionica Jadranske magistrale od Senja do Starigrada Paklenice proglašena kao najatraktivnija cesta za motocikliste, ali da je potrebno imati na umu kako je jednako tako i vrlo opasna, jer su se samo tog dana dogodile tri prometne nezgode u kojima su sudjelovali motociklisti, a nekoliko je motociklista od početka godine smrtno stradalo. 

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • charles_bronson 22.05.2018.

    Sve ovo sto radi HGSS je hrabro, humano i besplatno. A sto kada se nedajboze, tim deckima nesto dogodi dok spasavaju ovakove jebivetre? Dobrano naplatiti onome tko iz vlastite bahatosti ili neopreza dovode u smrtnu opasnost druge.

  • duje912 22.05.2018.

    ma to je zbog ulja na cesti....nebi on nikad divljao - ovijek je vozio unutar ograničenja cca 50-60!! hahahahahahahaha

  • zuljac 22.05.2018.

    Motoristi su kulturni vozači

Komentiraj...
Vidi sve komentare