To je to što me zanima!

Sever: Hrvatima će Uskrs biti gotovo 250 kn skuplji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prosječna plaća dovoljna je za napuniti 80 posto potrošačke košarice koja je ove godine 250 kuna skuplja, tako da će blagdanski stol biti siromašniji
Vidi originalni članak

Osvrnemo li se na 2008. godinu, hrvatskim građanima možemo izreći uskrsnu čestitku u 2009., u kojoj su oni još zaduženiji, još teže žive, s još više strahova i bez nagovještaja u promjenu situacije. A to je neosjetljivost politike i menadžera za stanje u zemlji, kazao je Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata. Dodao je da je potrošačka košarica ove godine skuplja 250 kuna, a građani su zaduženi 10 posto više te će Uskrs biti znatno siromašniji, skromniji i ispunjen strahom. Izdatak od 600 kuna, koliko će četveročlana obitelj potrošiti za Uskrs, većina si ne može priuštiti.
Sindikalna košarica SSSH pokazuje da su minimalni životni troškovi četveročlane obitelji iznosili 6.447 kuna, a prosječna plaća u siječnju je iznosila je 5.176 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • winny 09.04.2009.

    Izdatak od 600 kn,hm,ne mogu odvojit 100 kn a kamoli više. Imam dvoje dijece i nemam pojma kako ću. Slažem se sa Kržljom o prosjeku plaće,mi obični građani,radnici i patnici nemamo sigurno takav prosjek,večina nas danas u lijepoj nam našoj radimo za minimalac!!!

  • vana30 09.04.2009.

    ih sad je Ameriku otkrio,pa bas se cudim jel kako je skuplje,pa svake godine je tak.ono sto me zanima od kud izvuku ovaj prosjek place,jer nije realan???Pa jedino ak saborce ubacuju u prosjek!zasto sindikat ne poduzme nest,vec sam blebeta kao ovi u saboru,bas nam je jak ovaj Sever na rijecima a djela nigdje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare