To je to što me zanima!

Sezona je u punom jeku: Na izlazu Lučko kolona osam km

Promet je pojačan u oba smjera na graničnim prijelazima Macelj, odakle dolaze turisti iz sjeverne Europe te Kaštel i Plovanija odakle stižu Talijani i Austrijanci
Vidi originalni članak

Prvi srpnja vikend za mnoge znači i početak sezone godišnjih odmora pa je promet na autocestama prema moru nešto intenzivniji posebno na dionici Zagreb Bosiljevo.

Kolona na izlazu Lučko i Demerje dugačka je gotovo 8 kilometara. Vrijeme ne ide na ruku putnicima u automobilima jer je zbog bure na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, a otežan je i promet na autocesti između mosta Maslenica i južnog ulaza u tunel Sveti Rok i autocesti Rijeka - Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobića.

Na graničnim prijelazima promet je nešto gušći što govori u prilog podatku da su stranci krenuli na odmor u Hrvatsku. No, zbog novog režima kontrole dokumenata i robe na granici gužve su manje. Promet pojačan je u oba smjera na graničnim prijelazima Macelj, odakle dolaze turisti iz sjeverne Europe te Kaštel i Plovanija odakle stižu Talijani, Slovenci i Austrijanci kojima su odredišta u Istri i na Kvarneru.

Obzirom na nepovoljan raspored blagdana u proljetnim mjesecima, kišne i poplave te uvođenje viza za Ruse i Ukrajince predsezona je ondje bila ispod očekivana, no zato u srpnju očekuju znatan broj dolazaka, poručuju iz TZ-a Istre. Pojačan je promet u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u trajektnim lukama Zadar i Split, a na liniji Ploče – Trpanj uveden je dodatni brod m/t “Jadran” kapaciteta 1.200 putnika i 138 vozila.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Putschi 07.07.2013.

    Kad se na kraju sezone napravi bilanca onog sto imamo od turizma onda je bolje zazmurit na oba oka okrenut se na drugu stranu i zaplakat gorko ! Unistena i zasrana priroda tisuce tona smeca , izgorjele sume , zakrceni gradovi , zatrovan zrak , neljubazno i prgavo osoblje vecine hotela, masa saobracajnih nesreca , porast kriminala, zagadjeno more, treba li jos i dalje nabrajat. Kolaps na svakom koraku !

  • Mrgud_Car 06.07.2013.

    Sad je pitanje: jel dobro da je tolka kolona ili da nam, kao turističkoj zemlji, svi u toj koloni ..bu majku...? Dal bi bilo bolje poraditi na smanjenju gužvi u sezoni ili na fiskalizaciji kumica po placevima...?

  • keš 06.07.2013.

    " Kontrola putnika i robe na granicama" da li ste vi ušli u EU ili niste, kakva sad kontrola robe..granice...gužve??????

Komentiraj...
Vidi sve komentare