To je to što me zanima!

Šibenik: Gradonačelnica će grad voditi dva dana tjedno

I Dubrovnik, Trogir, Mali Lošinj, Pakrac, Zaprešić, Varaždin, Koprivnica, Požega, Đakovo i Metković imat će gradonačelnike samo dva dana u tjednu
Vidi originalni članak

Na posljednjim parlamentarnim izborima šestero Šibenčana ušli su u Sabor. Među njima je i gradonačelnica Nedjeljka Klarić, koja se unatoč najavama ipak neće odreći nijedne funkcije. Pritom neće dužnost prepustiti jednom od dvojice zamjenika, već će, najavljuje, ponedjeljak i utorak biti gradonačelnica, a srijedu, četvrtak i petak sjediti u Saboru.
I Dubrovnik, Trogir, Mali Lošinj, Pakrac, Zaprešić, Varaždin, Koprivnica, Požega, Đakovo i Metković u ovom mandatu Sabora imat će gradonačelnike samo dva dana u tjednu.
Gradonačelnici Dubravka Šuica, Vedran Rožić, Gari Cappelli, Davor Huška, Željko Turk (HDZ), Ivan Čehok (HSLS), Zvonimir Mršić, Zdravko Ronko i Zoran Vinković (SDP) te Stipe Gabrić Jambo (HSS) tri dana na tjedan sjede u Saboru, a samo dva dana u svom uredu. Kako će u tim uvjetima voditi gradove, nije poznato. Zbog gripe jučer nam nije uspjela objasniti kako će sada u osam dana na mjesec uspjeti raditi ono za što joj je ranije trebao cijeli mjesec.

NAČELNIK PRIMOŠTENA PRIJAVLJUJE ODVJETNIŠTVO
Načelnik Primoštena, Stipe Petrina, i komunalni redar Goran Furčić su 2006. motornim pilama oborili 13 električnih stupova koji su napajali odašiljače na brdu Gaj. Petrina je to učinio jer su Odašiljači i veze i T-mobile odbili platiti 250.000 kuna za korištenje općinskog zemljišta. Šibensko Općinsko državno tužiteljstvo (ODO) pokrenulo je istragu protiv Petrine i Furčića, a Petrina najavljuje da će kazneno prijaviti ODO zbog “narušavanja ustavno-pravnog poretka RH”. Odvjetništvo, kaže, želi osporiti autonomne odluke legalno izabrane lokalne vlasti.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • had 28.02.2008.

    genijalcima je dovoljno pola sata dnevno da usrece gradjane

  • udrugabu 27.02.2008.

    ..Bravo Stipe Petrina..kad bi i drugi bili takvi brzo bi sve došlo na svoje i bilo bi reda..

  • user_18665 27.02.2008.

    Sigurno će biti strašno naporno,ali oni se znaju organizirat,a još su i svi redom radoholičari,naravno ne radi se tu o duploj plači i duplim povlasticama,nego o ljubavi prema gradu i domovini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare