To je to što me zanima!

Šibenik ima gradsku bežičnu mrežu: 90 min. surfanja na dan

Gradska bežična mreža bit će dostupna u starom dijelu grada posredstvom deset tzv. hotspot (pristupnih) točaka, a nakon testne faze proširit će se i na druge četvrti
Vidi originalni članak

Šibenik od utorka ima bežični internet za sve korisnike u staroj jezgri. Šibenčani, turisti i namjernici mogu od sada besplatno u staroj gradskoj jezgri posredstvom svojih prijenosnih računala ili modernijih telefona pristupiti internet mreži, objavio je u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik, dogradonačelnik Franko Vidović. 

Besplatno surfanje bit će ipak ograničeno na 90 minuta dnevno po korisniku, a spriječit će se i zlouporaba te pogodnosti, pa će se uz pomoć 'filtera' onemogućavati pristup internetskim sadržajima neprimjerenog sadržaja. Projekt je koštao 62.000 kuna. 

Gradska bežična mreža bit će dostupna u čitavom starom dijelu grada posredstvom deset tzv. hotspot (pristupnih) točaka, a nakon testne faze koja će trajati do 15. rujna 2011. godine proširit će se i na druge gradske četvrti. 

Pristupom šibenskoj mreži moći će se pristupiti i internet stranici www.sibenikspot.com, na kojoj će se nalaziti sve važnije informacije o kulturnim i turističkim sadržajiima, servisnim podacima potrebnim turistima i građanima, interaktivnoj karti karte na više svjetskih jezika i drugim važnim lokalnim informacijama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare