To je to što me zanima!

Šibenik: Požari se približili kućama, gasili ih kanaderi

Požari su buknuli na nekoliko različitih lokacija, a s njima se bore brojne vatrogasne ekipe. Pomažu im kanaderi, air tractori i helikopteri
Vidi originalni članak

Požar na lokaciji Tromilja - Lozovac gasilo je 56 vatrogasaca s 10-tak vozila i uz pomoć 13 vatrogasaca s 4 vozila iz Državne interventna postrojbe Šibenik. Požar su gasile i zračne snage. U petak oko 17 sati požar je lokaliziran. Izgorjelo je 2,5 hektara mješovitog raslinja. Požar na lokaciji Donje Polje - Tarići, koji je u jednom trenutku ugrozio i kuće, po danu su gasila 2 kanadera, 2 Air Tractora i helikopter uz 70 vatrogasaca sa 12 vozila. Odmah po lokalizaciji požara kod Tromilja - Lozovac, 13 vatrogasaca s 4 vozila iz Državne interventne postrojbe Šibenik uključilo se u gašenje požara. Požar je velik, pa su u pomoć gasiteljima upućene i dodatne snage: 17 vatrogasaca sa 4 vozila iz Državne interventne postrojbe Zadar i 20 vojnika Hrvatske vojske. Požar se aktivno gasi. V0S Divulje zaprimio je u petak u 15.45 sati dojavu o požaru trave i niskog raslinja na Velebitu - masiv Duboki Do. Zbog nepristupačnog terena požar su po danu gasile zračne snage. Požar se ne gasi po noći, već ga vatrogasci samo nadgledaju.
Još jedan veliki požar buknuo je u petak kod Tijarice, u sinjskoj općini. Vatra je zahvatila oko 200 hektara niskog raslinja i bukove šume. Požar gase vatrogasci iz gotovo cijele županije. Kuće nisu ugrožene. Zatvorena je cesta između Trilja i Kamenskog.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare