To je to što me zanima!

Sicilijanskom biznismenu su oduzeli imovinu od 1,3 mlrd. €

Vitu Nicastriju konfiscirano je ukupno 98 vila, zemljišta i zgrada, 43 tvrtke te sedam vozila i 66 tekućih računa. Sud ga je stavio u trogodišnji kućni pritvor u Alcamu
Vidi originalni članak

Talijanska policija zaplijenila je u srijedu sicilijanskom biznismenu Vitu Nicastriju imovinu vrijednu oko 1,3 milijardi eura. Najveća je to zapljena ikad na talijanskom tlu, a izvršena je na temelju naloga kojeg je izdao sud na Siciliji. Konfiscirano je ukupno 98 vila, zemljišta i zgrada, 43 tvrtke te sedam vozila i 66 tekućih računa, a Corriere della Sera piše da je imovina tajkuna od rujna 2010. godine bila u stečaju.

Sud je ujedno Nicastrija (57) stavio u trogodišnji kućni pritvor u gradu Alcamu, a šef uprave istražne komisije za borbu protiv mafije DIA pojasnio je kako se dotični bavio poslovima povezanim s obnovljivim izvorima energije što mu je omogućilo najlakši put za ''pranje novca''.

Nicastri je usko povezan s poslovima mafijaške organizacije Cose Nostre i osoba je od povjerenja šefa mafijaškog klana Mattea Messine Denara.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • hsiniša 04.04.2013.

    eh kada bi se i kod nas tako tako streslo naše "biznismene", ali to je samo nada...ipak su si oni sami Zakone izglasavali i dobro pazili da se ne ugradi nešto kvalitetno i protiv njih...

  • rezucka 03.04.2013.

    E kad bi naši političari oduzeli ukrađeno svim političarima,mi bi bili ne mala nego VELIKA švicarska.....

  • miroslav23 03.04.2013.

    ma ti si lud covece ja sam glavni mafijas ......

Komentiraj...
Vidi sve komentare